Tayyip Erdoğan: Milletimize verdiğimiz bütün sözleri yerine getireceğiz..!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu.

Konuşmasına;

Genelde olduğu gibi Türkiye'nin milli ve muhafazakâr şairlerinden Abdurrahim Karakoç'tan seçtiği"Ülkü Türküsü" şiirinden dizeler okuyarak başladı!

Cumhurbaşkanını dinlerken daha önce bu satırlarda çözümü için yazdığımız pek çok konunun yer aldığını; "fakat hâlâ çözüm beklediğini" de hatırlatarak ana başlıklarıyla bir kere daha tarihe kayıt düşüyorum..!

Hakk'a, millete, Türkiye sevdasına gönül verenlerin bu salonda olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu sevda, hayatımızın gayesi olan davamızı yüceltme, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme, Türkiye binyılına yürüyüş sevdasıdır.

Bu sevda, şehitleri ve gazileriyle ecdadın emanetine sahip çıkma, ülkemizin, milletimizin ve devletimizin beka mücadelesinin adı olan Cumhur İttifakı'nın sevdasıdır."

"Gönül coğrafyamızı kucaklayan bu sevda, Lefkoşa'dan Karabağ'a, Saraybosna'dan Sarı Irmak'a, Medine'den Semerkant'a, Kudüs'ten Kazan'a, Alp Dağları'ndan Altay Dağları'na, Adriyatik'ten Afrika'nın ortalarına kadar, gerisinde binlerce yıllık tarihi sevdam sevdamızdır!

Biz LGBT tanımıyoruz. Kim LGBT'yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün!

Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek milli bünyemizi, aile kurumumuzu, değerlerimizi yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız. Biz LGBT tanımıyoruz. Kim LGBT'yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün.

Cumhur İttifakı olarak da tanımıyoruz ve biz bu noktada aile kurumunu sağlam tutan, aile kurumuna sağlam olarak sarılan bir yapının mensuplarıyız. Yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi, özellikle de gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere biz ülkemizde izin vermeyeceğiz.

Terörü kaynağında kurutma, stratejimiz kararlılıkla uygulanacak!

Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın dahi burnunun kanamasına, onurunun zedelenmesine, hayallerinin gölgelenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Terörü kaynağında kurutma, bu stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK'sından FETÖ'süne, DEAŞ'ından marjinal örgütlere, bütün bunlara kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız.

'Bir gece ansızın gelebiliriz'ikazının, vatanımızın bekasına kasteden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz."

"Diplomasiyle çözmenin gayretindeyiz"

Terörle mücadeleyi kararlı şekilde sürdürürken bölgede barış, huzur ve istikrarın tesisi için diplomatik çabaları yoğunlaştıracaklarını belirten Erdoğan, "Komşularımızdan başlayarak bölgemizdeki tüm ülkelerle sorunlarımızı diyalog ve diplomasiyle çözmenin gayretindeyiz. Orta Doğu'dan Kafkaslara, Balkanlar'dan Karadeniz'e bölgede akan kanın durması öncelikli gündemimizdir. Bunun yolu da adaletin ve uluslararası hukukun korunmasından geçer"değerlendirmesini yaptı.

Bize dayatılan fiziki ve zihni sınırlara teslim olmayacağız..!

Cumhur İttifakı'nın; yeni bir çağın, yeni bir dönemin eşiğinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yeni dönemde, son iki asırdır bize dayatılan fiziki ve zihni sınırlara teslim olmayacağız. Gönlümüze dar gelen hudutlara sıkışıp kalmayacağız. Türkiye Yüzyılının yükselişine engel olamayacaksınız."

"Bölgesel ve küresel denklemlerin anahtar ülkesi haline gelen Türkiye'nin, bu noktadan geriye dönüşü asla olmayacaktır" diyenErdoğan, konuşmasında;

"Bizim dilimiz artık sadece 'Yüksel ki yerin bu yer değildir, dünyaya gelmek hüner değildir' mısralarını terennüm edecektir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum, büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşuna, Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet birikiminin inkişafına, mazlumların ahıyla çınlayan yeryüzünün adalet ve merhametle yeniden dirilişine,