Şurası kesindir ki! Allah (cc) insanlara zerrece zulmetmez!

Değerli okurlarım! Dünya büyük bir cendereden geçiyor..! Sanki ahirzaman işaretleri kendini zuhur ettiriyor..!

Son yıllarda, son aylarda ve günlerde dünyada insanlığa ve Müslümanlara giderek artan büyük bir zulüm gözlenmektedir..!

Bütün bu meselelere bakarken Allah'ın ayetleri ile meseleye bakmak mutlaktır ve elzemdir! "Şurası kesindir ki Allah, insanlara zerre kadar zulmetmez. Ne var ki, insanlar kendi kendilerine zulmedip duruyorlar."(Yunus, 44)

Şüphesiz ki Allah, yarattıklarından herhangi birine, günah işlemediği halde ceza vererek zulmetmez. Fakat insanlar, Allah'ın gazabını icabettiren günahları işleyerek kendi kendilerine zulmetmiş olurlar.

Allah Teala bu âyet-i kerimede iman etmeyenlerin bu hallerinin kendi suçlarından kaynaklandığını beyan etmektedir.

Bu hususta bir Hadis-i Kudside şöyle buyuruluyor: "Ey kullarım; ben zulmü hem kendime hem de kullarıma haram kıldım. Siz de birbirinize zulmetmeyin..." (Müslim, Birr, 55, No: 2577)

Başta mealini verdiğimiz ayette de ifade edildiği üzere; Allah kullarına asla zulmetmez. Lâkin insanlar kendi kendilerine zulmetmektedirler.

Allah asla zâlim değildir. Zâlim olanlar insanlardır. Zulmeden de kendileri, zulmettikleri de kendileridir. Bu insanlar kendilerinin hem zâlimi hem de mazlumudurlar.

Allah insanlara onların hidâyeti anlayıp kabullenebilecek kapasiteler vermedikçe, onları hidâyetiyle sorumlu tutarak onlara zulmetmez. Hattâ bunun da ötesinde elçiler ve kitaplar göndererek onlara kendisini ve istediği kulluğu açık, açık anlatmadan, onları elçileri ve kitaplarıyla uyarmadan onların yaptıkları yanlışlarından ötürü cehennemine göndermez.

Allah dilerse her şeyi, herkesi bir anda yok edebilir. Fakat Allah asla kimseye haksızlık etmez. Allah'ın en açık sıfatlarından biri adalettir,onun âdil olmasıdır. Onun kendi adaletine ters düşen bir haksızlığa imza atması elbette mümkün değildir.

Kur'an'da onlarca defa kendini bize Rahman ve Rahim olarak tanıtan Allah'ın sonsuz rahmeti, değil haksızlık etmeye, hakkından çok daha fazla vermeye götüren bir unsurdur.

Allah ne diye insanlara zulmetsin ki

İsteseydi, zaten yaratmazdı. Zulüm, bir intikam duygusundan kaynaklanır. Allah'ın zavallı insanlardan intikam alacak şekilde -onlar tarafından- bir haksızlığa uğraması söz konusu olabilir mi

"...Şu kesindir ki Allah kullarına zerre kadar bile zulmetmez..."(Al-i İmran, 3182)

"İşte bu, sizin ellerinizle işlediğiniz günahların karşılığıdır. Çünkü Allah kullarınahaksızlık edecek değildir." (Nisa, 440)

"İman hem nurdur, hem kuvvettir"

Hakiki imanı elde eden adam bütün dünyaya meydan okuyabilir ve bütün dünya bomba olup patlasa, ihtimaldir ki onu korkutmaz. Kur'an'da defalarca"Allah'a tevekkül edin ona dayanın, ona güvenin; iman edenler Allah'a tevekkül ederler ona güvenirler" manasına gelen ifadelere yer verilmesi, insanın istikbalini güvenceye alan yegâne yolun Allah'a iman olduğunu göstermektedir. Allah'a güvenmek imanla yakından ilgilidir. Hakiki manada Allah'ın bir olduğuna iman emek, Allah'a tevekkül etmeyi, ona dayanmayı, ona güvenmeyi gerektirir.

"Muhakkak ki Müslümanlar ancak kardeştir"âyetinin bütün Müslümanların kardeş olduğunu nazara verdiğini söyler!

"Bütün mü'minler madem kardeştir o zaman birlik beraberlik yapması mecburiyeti vardır. Birbiriyle kardeş olanlar da kavga etmezler dolayısıyla barışa katkı sağlamış olurlar."