Girişimci olmak için uygun musun

Bazıları ticarette, girişimde iyidir, elini attığı altın olur. Peki kimdir bu insanlar Siz de benzer özellikler taşıyor musunuz Evinizdeki tutumlarınızla karakterinizi test edin. Bakın bakalım sizde de bir iş kurup yönetebilme yeteneği, girişimci ruhu var mı Yoksa hayata bakış açınızı değiştirmeden girişimci olmasanız daha mı iyi

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

1-GÖZLEM YETENEĞİNİZ VE DEĞİŞİME UYUMUNUZ NE ALEMDE

Her sektörün şartlarını takip etmek gerek. Neler moda, nelere ihtiyaç var, ne gibi çözümler üretilmiş, neler çok satıyor Bunları araştırıp yeniliğe açık olan işini büyütüyor. Peki karakteriniz inovasyona uygun mu Bakalım.

EVDE ESKİ CD'LER: Kullanmadığınız cd'ler hâlâ tozlu halde raflarda mı Yoksa çağa uyup içerisindeki dosyaları daha kolay kullanıma ve erişime müsait hale getirdiniz mi Taşınabilir hard disklere ya da flash belleklere kopyalayanlar bile artık eski kafa, artık bulut var.

BU NEDEN ÖNEMLİ: Öyle düzenliyim ki; ihtiyacım olan her bilgi elimin altındadır.

KULLANILMAYAN İNGİLİZCE KİTAPLAR: Bir gün İngilizce öğreneceğim diye hep sakladınız. Artık internette ve telefonlarımızda müthiş uygulamalar var. Hem de bedava. Hiç kullandınız mı

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

BU NEDEN ÖNEMLİ: Bir fırsat oldu mu en iyi ben değerlendiririm.

2-ÖZGÜVENİNİZ NASIL, DAHA İYİ OLDUĞUNUZ ALANLAR HANGİLERİ

Olmadık yerden gelir elde ettiğiniz oldu mu Para kazanabileceğinizi kendinize ispat edin. Özgüven tazeleyin. Taşı sıkıp suyunu çıkartabilir misiniz

ESKİ ELEKTRONİK ALETLER: Öyle kenarda köşede duracaklarına (her geçen gün daha da çalışmaz hale gelmelerini beklemek yerine) paraya çevirebilirsiniz. Parçalarını satabilir ya da hurdacıya verebilirsin. Deneyin nakde çevirince çok hoşunuza gidecek.

BU NEDEN ÖNEMLI: Benimle iş yapmalısın. Elimi attığım paraya döner.

PİYASANIN KURT'U SEN MİSİN: Sinemaya giderken arkadaşlarınızı organize eder misiniz En hesaplı akşam yemeğini nerede yiyeceklerini etrafındakiler sana mı soruyor Hangi markette neyin ucuz olduğunu bilir misin Bunlarda iyi değilsen hemen başla. İş hayatınızda kurduğunuz ilişkilerde en büyük destekçiniz bu tür fırsat bilgileri olacak.

BU NEDEN ÖNEMLİ: Çevrem çok geniştir, ticari ilişkilere çevirebilirim. Beni dinleyen kazanır.

AL VER, AL VER, AL VER: İçli köfteyi en iyi eşiniz mi yapıyor Memleketten bal getiriyorsunuz, herkes istiyor mu Belki arkadaşlarınızdan çok değil ama onların tavsiye ettikleri müşterilerden de üç beş bir şeyler size kalıyorsa tebrikler, ticaret kanınızda var.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

BU NEDEN ÖNEMLİ: On parmağımda on marifet. Para kazandıracak stratejileri biliyorum.

3-HARCAMANIZ KAZANDIĞINIZDAN AZ DEĞİLSE İŞ NASIL YÜRÜYECEK

Faturalarınız arkadaşlarınızın, akrabalarınızın faturalarından düşük mü Paranızın nereye gittiğini kuruşu kuruşuna biliyor musunuz Küçük tasarruf kararları büyük sonuçlar doğurabilir. Siz zaten kendi aile bütçenizin kahramanlarısınız. Şimdi yapacağınız girişim ile giderler fazlalaşacak. Peki aynı işi daha az masrafla yönetebilme beceriniz var mı

DELİKLİ ÇORAPLAR: O deliği kapamaya, sorunu çözmeye çok ihtiyacınız olacak. Çorap deliği kadar sorun tamir edilmezse büyüyecek. Ya yeni çoraba kaynak aktaracaksınız ya da yamayı dikip çorabı kullananlardan olacaksınız.