Güzel bir bayram için

Bayrama sayılı gün kaldı. Ramazan Bayramı, derin manevi anlamlar taşıyan bir dönem olmasının yanı sıra, dinlenmek, sevdiklerimizle vakit geçirmek veya tatil yapmak için değerlendirdiğimiz bir zaman. Bu özel zamanı, güzel anılar bırakacak şekilde değerlendirelim ve bayramda para konuşmayalım.

AİLE GÜÇ KAYNAĞIMIZ

Aile bağları kariyerimizde, para sıkıntılarımızda, sevinçlerimizde veya hayatla mücadelede güç verir. Sevgi dolarız onlarla. Paramızı daha iyi yönetebilmemiz için sevilmek, değerli hissetmek de bize güç verir. Aile bizim destek ünitemizdir. Bir tatil ya da etkinlik planın varsa bile, değer verdiklerinle birlikte vakit geçirmek için zaman yaratmayı unutma. Çünkü ağaç köklerinden beslenir ve hepimizin bu duyguya çok ihtiyacı var.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

SOFRA BÜTÇESİ

Aileyi yemeğe davet etmek, bayramın olmazsa olmazlarından ancak bu, mutlaka pahalı bir ziyafet anlamına gelmez. Bayram sofrasında misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak istemen normal ama abartma. Hem israf olmasın hem cebin yanmasın. Önemli olan o sofralardaki hoş sohbetler ve yemeklere katılmış özen, yaratıcılık!

ÇİKOLATA UÇUŞTA

Tüm dünyada kakao fiyatları hiç olmadığı kadar artmış durumda. Bu da çikolata fiyatlarına yansıyor. İklim değişikliği sebebiyle yeteri kadar üretim olmadığı için fiyatlar tüm dünyada iki ayda iki katına çıktı (bizde enflasyon da cabası tabii). O sebeple, dikkat derim! Eğer bayram ziyareti yapacaksan, illa çikolata götürmek zorunda değilsin. Ev sahibine küçük ama anlamlı bir hediye götür. Bu, baktıkça seni hatırlayacağı bir saksı çiçek ya da onun için evde yaptığın bir tatlı da olabilir.

KREDİ KARTI LİMİTİ

Kredi kartı kullanırken kendine bir bütçe belirle ve bu sınırı aşmamaya özen göster. "Bayramda 5 bin lira harcayacağım" gibi. Bir sonraki ay ödeme zorluğu çekeceğin, tadınızı kaçıracak harcamalar yapma ki bayramı güzel hatırla.

PAYLAŞIM

İnsan verdikçe mutlu oluyor. Bayram, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerini düşünme ve onlara yardım etme zamanı. Yapabileceğin en güzel şeylerden biri, belki de bir başkasının bayramını aydınlatmak. Vermek en büyük zenginliktir. Paranın bereketini artırır.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

DEŞARJ

Eğer kendi şehrinde kalacaksan, şehrindeki ücretsiz etkinlikleri keşfet. Hem eğlenir hem bütçeni korur hem rahatlarsın. Eğer tatile gideceksen, önceden yaptığın plana sadık kal, ani harcamalarla açılmadan keyfini çıkar.