Bir haksızlığın karşısında değilseniz, yanındasınızdır

Zafer Allah'tandır. Ne zaman nasip olur onu Allah bilir. Müslüman zaferle uğraşmaz nerede ve kime karşı durduğuna bakar. Çünkü Müslüman zaferden değil, nerede ve kiminle yan yana durduğundan hesaba çekilecektir. Bundan ötürüdür ki, Şehid Seyyid Kutub (rh.a.) şöyle demiştir: "Zaferin ne zaman geleceği ile meşgul olmayın. Hak ile batılın arasında nerede duruyorsunuz ona bakın."

Haklı ile haksız arasında bitaraf kalırsak bertaraf oluruz. Haksızlığa karşı olmak bir asalettir. Küresel Terör Devleti Amerika ve Amerika'nın Terör Üssü İsrail'in Gazze'deki soykırımına, vahşetlerine sessiz kalanlar, boyun eğenler; siyonist-evanjelist emperyalizmin kuklalarıdır, soykırımın ortaklarıdır Gazze'de Amerika'nın terör üssü İsrail'e karşı cihad eden İslâmî Direniş Hareketi'ne mensup mücahidlere dil uzatanlar, onların şanlı direnişlerini karalamaya çalışan ve İsrail isimli kuduz köpeğe bir şekilde destek olmaya azmeden yazarlar, medya unsurları ve siyasiler, bu ülkede kalmış içimizdeki "Gâvur Tortuları"dır.

Davasında, mücadelesinde yüzde yüz haklı olan Filistinli mücahidlerden yana ol. Bil ki; süt emme çağındaki Hz. Musa (as) suda boğulmadı. Oysa en zayıf durumdaydı. Firavun ise boğuldu. Hâlbuki zorbalığının zirvesindeydi. Vazifeni yaptıktan, anın vacibini yerine getirdikten sonra yolunu kesenleri Allaha havale et. Allahın senin için yazdığından başkası başına gelmeyecektir, buna emin ol. Vazifemizi Allah'ın emrettiği şekilde yapmadan anın vacibini yerine getirmeden "Allah bunlarla savaşsın" diyorsan bil ki sende iman problemi vardır. Şunu da bilelim ki; Müslümanlar olarak yaşadığımız bir coğrafyada devran firavunlar için güzelce dönmeye devam ettikçe, zalimin zulmü bitmedikçe inancımıza zeval geliyor demektir. "Topraklarımızı işgal edenlerin hesabını biz soracağız, bize yapılan zulme ve zalimlere sessiz kalanların hesabını ise Allah soracak" diyor Filistin'in reisu'l mücahidini. Zalimlerle mazlumları eşitlemek, zalimleri aklamaktır.

Haksızlığın olduğu yerde cesareti kuşanıp, haksızlığa karşı tavır almak bir erdemdir. Haksızlık yapan ile kol kola gezmek, haksızlığa uğramış olana ikinci bir darbe vurmak demektir. Haksızlığa uğrayan, kendini terk edilmiş ve yalnızlığa bırakılmış olarak görür. Toplumda bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı hâkim olur. Bu yılan bana- sana dokunmasa da neslimize, çevremize ve komşularımıza dokunur. Yılanlar toplumda çoğalınca, ısıracakları da azalır. Bir de bakarız sıra bize gelmiş olur. Dolaysıyla korkak bin sefer, cesur bir sefer ölür. Müslüman kıyamet şartlarını yaşasa da Allah'ın dinin emrettiği yerde durur.

Allah'a meydan okuyarak ortaya çıkmış zamane ilahlarının elinde oyuncak olmak istemiyorsanız, onlardan uzaklaşın ve Allah'a sığının. Zalimlerden değil mazlumlardan yana olun. Sahte ilahlara, zorba ve zalimlere "Lâ" deyin. "Lâ İlahe" deyin. "Benim Rabbim Allah" deyin. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı olacağız. Zalim babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa. Biz Müslümanlar Bismillah-Bismihi Teala