"Bu çatışmayı Filistin değil, İsrail 75 yıl önce başlattı"

Siyonizm soykırımcıdır.

Siyonizm emperyalizmdir, hem de en halisinden sömürgeciliktir.

Siyonizm Batılı bir ideolojidir.

Siyonizm Avrupa'da üretilip İsrail kılığında İslam âleminin kalbine ekilmiş zehirli bir dikendir.

Sultan Abdülhamid'den Filistin'de toprak koparmak için uğraşan Theodor Herzl 127 yıl önce basılan Yahudi Devleti adlı kitabında aynen şöyle demiştir:

"Hedef, kurulacak olan Siyonist devleti Doğu barbarlığına karşı Batı medeniyetinin ileri karakolu yapmaktır."

"Doğu barbarlığı" kısmını tam anlamadınızsa İsrailli eli kanlı komutanın operasyon yapılacak Gazzelilerden "human animals", yani insansı hayvan diye söz ettiğinde jetonunuz düşmüş olmalıdır.

Siyonizmin Yahudi dini ve ırkıyla alakası da ona bir kalkan vazifesi görmesi için uydurulmuştur.

Siyonist ideoloji Yahudileri emrine ram etmek için zorlamış ve sonunda büyük ölçüde başarmıştır.

Yine de İsrail'in sınırları içerisinde bile Siyonizmin Yahudiliğe aykırı olduğunu, kurulmaması gerektiğini savunan Yahudilerin başları, İsrail askerleri tarafından nasıl yerden yere vurulmaktadır, görüyoruz.

Kendileri Yahudi oldukları halde Siyonizmi reddeden Ilan Pappe'den Noam Chomsky'ye, Israel Shahak'tan Norton Merzvinsky'ye yüzlerce aydın bu yalın gerçekleri haykırdı dünyanın yüzüne, haykırıyor.

Kelimelerin esiri olmayalım.

Filistin sorunu yoktur, İsrail sorunu vardır.

Karl Marx'tan Jean-Paul Sartre'a birçok Avrupalı aydının hakkında kitap yazdıkları Yahudi sorunu bize ait değil, Avrupa'ya aittir.

Yahudi katliamlarından üstü başı kana bulanmış olan Avrupa İsrail'i niye destekliyor, biliyorsunuz: Başka türlü suçunu nasıl bastıracak

Özetle İslam dünyası kendi üretmediği bir sorunun faturasını ödüyor 75 yıldır.

Amerikalı Yahudi yazar Sim Kern ölüm tehditleri almasına rağmen Gazze'de yaşananları şöyle anlatmış:

"Bu çatışmayı Filistin değil, İsrail bundan 75 yıl önce başlattı."

Tam olarak bu. Bir yabancı halk, topraklarına 2 bin yıl sonra dönüp gelen mülteciler tarafından evinden çıkarılmak istenmektedir. Peki dönüp gelenler gidenlerin torunları mıydı

Bu çetin soruya, 1980'li yıllarda Müslüman olan Fransız Komünisti Roger Garaudy cevap versin İlahi Mesajlar Ülkesi Filistin adlı kitabında:

"İşin gerçeği şu ki, gerek bu dine girmeler ve gerekse yüzyıllarca süren karma evlilikler sebebiyle, günümüz Musevilerinin en az yüzde 99'unun hiçbir atası Filistin'e asla ayak basmamıştır." (s. 215)

Garaudy, Fransız Marksist tarihçi Maxime Rodinson'dan şu çarpıcı sözü nakleder:

"Çok muhtemeldir ki (fiziki antropoloji de bunu ispatlar gibidir) Filistin'in (zaten çoğunluğu "Araplaşmış") "Arap" denilen sakinleri, çeşitli kökenden gelip Musevi dinine girenlerin içlerinde erimesini dinî tekelciliklerinin hiçbir şekilde engelleyemediği diaspora Yahudilerinin pek çoğundan daha fazla İbranî kanı taşımaktadır."

Avrupa'ya gitmiş ve orada başka ırklarla karışa karışa asıl özelliklerini kaybeden kitlenin Filistin'e dönüp, İsrail devletini kurarak Yahudi ırkçılığı yapmaları kadar saçma bir şey olamaz. Araplar adlı kitabıyla ünlenen Thomas Kiernan şöyle diyecektir:

"Siyonistler Avrupalıydı, Avrupa Yahudilerinin ataları ile eski İbranî kabileleri arasında biyolojik ve antropolojik hiçbir bağ yoktur."

Birileri youtube'a çıkıp da Siyonizm şakşakçılığı yapacaksa İsrail'e gidebilir; kendilerini tutan yok.

Kalkıp da "Filistinliler bal gibi toprak satmıştır" veya "Filistinli demek toprak satıp Beyrut'ta yiyenler demektir" türünden safsataları dillendirmek bugün şu anda- üzerlerine atılan bombalardan beyinleri yumurta gibi akmakta olan bebeklerin ahını almak demektir.

Bu tek taraflı, orantısız ve insanlık dışı savaşı bir soykırıma dönüştürmek için kolları sıvamış bulunan Siyonistlerin ideolojisini "Dedeleri toprak satmasaydı bunlar başlarına gelmezdi" diye Filistinli masumların katliamına meşruluk kazandıracak şekilde savunmak, Yunus'un dediği gibi "İlim ilim bilmektirİlim kendin bilmektirSen kendini bilmezsinYa nice okumaktır" kıtasını hatıra getirmektedir.

1947 yılında yüzde 7 olan toprak miktarlarını Haganah, İrgun, Stern gibi çeteler eliyle nasıl oldu da 1949'da 10 katına çıkardı İsrailliler Asıl soru budur: