Eğitim ve öğretimin yeni yılı başlarken

Evet, Allah nasip etti, yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcına yetiştik... Ülkelerin kalkınıp vatandaşlarının huzur ve refah içerisinde yaşayabilmeleri; ülke vatandaşlarının barış ve kardeşlik içerisinde hayatlarını sürdürebilmeleri; insanımızın eğitim düzeyine bağlıdır. Birbirimizi sevmemiz, kin ve nefret duygularını bir tarafa bırakmamız; karşılıklı haklarımıza saygı gösterip "bizim özgürlüğümüzün bittiği yerde; bir başkasının özgürlüğünün başladığını" bilip ona göre davranmamız; yani toplumsal hayat sürdürmek zorunda olan insanlar olarak "özgürlüğümüzün sınırsız olmadığını" bilmemiz ve davranışlarımıza dikkat etmemiz; kısaca; "Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız!" için eğitim ve öğretimimize ekmek ve su kadar ihtiyacımız vardır!

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"Her ayın ya da mevsimin hatırlattığı önemli olaylar vardır. İşte bu önemli olaylardan biri de okulların eğitim ve öğretime açılacağı olayıdır. Yaz tatilinde dinlenmiş olarak çocuklarımız heyecanla okula başlama hazırlığını yapmaktalar. Anne ve babalara Allah yardım etsin... Bu ekonomik şartlarda ebeveynler kendi ihtiyaçlarından özveride bulunarak; "Çocuklarımız arkadaşları arasında incinmesin, psikolojileri bozulmasın!" diye çocuklarına okul araç ve gereçlerini tamamlamaya çalışıyorlar. Bugünkü şartlarda bana: "Kahraman kimdir" diye sorsalar; ben şöyle cevap veririm: "Özveride bulunarak çocuğunu okula göndermeye çalışan anne ve babalardır!" derim. "Özveride bulunarak" ifadesini özellikle kullanıyorum. Kastettiğimiz yaz kış, sıcak soğuk demeden inşaatlarda amelelik, kalfalık yapanlar, taşeronların yanında çalışan işçiler ve özel sektördeki asgari ücret karşılığı çalışanlardır. İşte kahramanlar bunlardır. Onların ellerini öpmek gerekir.

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"Bu işin mimarı, karanlığın aydınlığa kavuşması için çaba harcayan kutsal insan öğretmendir! İnsanlığı bataklıktan ve ruhsal dünyalarındaki iğrençliklerden arındıran kahraman ustalar öğretmenlerdir!

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"İnsanlığı yönetip yönlendirdikleri ve kurtardıklarıyla övünen en büyük kurtarıcıları, kahramanları ve yöneticileri yetiştirenler, bilge kurtarıcılar öğretmenlerdir!

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"Özverili, çilekeş, sabırlı, cefakar öğretmenlerimize selam olsun!

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"Peygamberlik mesleğinin varislerine selam olsun!

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"Öğretmenlerimizindeğerini anlatmaya kelimeler, kitaplar yetmez! Günümüz deyimiyle en büyük kapasiteli bilgisayarların word sayfaları bile yetmez; ancak onları anlatabilecek bir şey var. O da yetiştirdikleri eserleri olan öğrencileridir. Ülkelerin ve toplumların geleceğinde etkili olan eserleri!

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:10.0pt;text-align:justify;text-indent: 1.0cm;line-height:115;mso-pagination:widow-orphan"Hz. Ali, ailenin çocuğa vereceği eğitim konusunda da şunu söylüyor: