Zeydan Karalar, hayvan dostlarının sesini duydu

Kısa bir süre önce ömrünün neredeyse tamamını sokak hayvanlarının insanlarla birlikte sağlıklı biçimde yaşaması için geçirmiş olan ve Türkiye'de bugün "Hayvan hakları" denildi mi ülke çapında tanınırlığı olan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık ,yanında hayvanseverlerle birlikte ziyaretime gelerek çalışmalarını ve taleplerini seslendirmişti.

Grubun sözcüsü Nesrin Çıtırık, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvanlara Yönelik Uygulamaları ve Bakımevi Hizmeti İçin hazırladıkları Durum Tespit Raporu'nu aktararak sorunları ve çözüm yollarını sıralamıştı.

Ayrıntılı olarak aktardığım bu raporda, çözümün odak noktasında Adana Büyükşehir Belediyesi yer alıyordu.

Hayvan dostlarının en önemli dikkat çektikleri nokta ve yapılmasını istedikleri en önemli iş; sokak hayvanlarının kısırlaştırma merkezinin kapasitesinin geliştirilmesi ve kısırlaştırılan hayvan sayısının artmasıydı.

Çünkü Çıtırık'a ve diğer hayvan dostlarına göre, bugün Adana'da zaman zaman ciddi rahatsızlıklara da yol açan sokak hayvanları sorununun çözümünde en önemli nokta bu hayvanların yeteri sayıda kısırlaştırılmamasıydı. Bu yüzden hızla ürüyorlar ve sorun bir türlü çözülmüyordu.

İşte Nesrin Çıtırık'ın bu açıklamalarının üzerinden çok kısa bir zaman geçmişti ki; Zeydan karalar Başkanlığındaki Adana Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli bir yatırım haberi geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi, Karslılar Mahallesi, Çoban Dede Türbesi yanında açıldı. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Başkanı-DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Muavini Hilmi Çatal, hayvanseverler, konuklar ve Adanalılar katıldı.

Nesrin hanımın yıllardır süren haykırışları duyulmuş ve duaları kabul olmuştu. Bu duygu seli içinde açılışta söz aldı ve şunları söyledi:

"Bugün burada çok önemli bir açılış gerçekleştiriliyor. Sokak hayvanları sorunu ancak yeterli kısırlaştırma sayısına ulaşılırsa kontrol altına alınabilir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a, belediye bürokratlarına, yürekleri merhametle dolu hayvansever gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum ve ayaklarım adeta yerden kesiliyor. Yolumuz uzun, Allah yar ve yardımcımız olsun."

Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nin 116 dönüm üzerinde, 110 personel ve 5 araç ile 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, 5 bin metrekarelik ek alanla, mevcut bakımevinin kapasitesini artıracaklarını duyurdu.

Açılışı yapılan yeni kısırlaştırma merkeziyle sokak canlıları sorununun tek çözümü olan kısırlaştırma sayısının artırılacağını ifade eden Başkan Zeydan Karalar da konuşmasında müjdeli haberleri sıralayıp şunları söylüyordu: