Bu çamur onların süsü olsun!

Türkiye son günlerde Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği DEM partide çekilen bir fotoğrafa odaklandı.

Bu fotoğraf öncelikle Saray'a yakın gazeteler tarafından haber olarak kullanıldı.

Sonra da bu fotoğraf Cumhurbaşkanı Danışmanı sıfatı taşıyan Oktay Saral adlı şahsın sosyal medya hesabından servis edildi.

Bu fotoğrafta Oya Tekin'in ziyaret ettiği DEM Parti Çukurova İlçe Örgütünün duvarında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posteri olduğu görülüyordu.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral ise bu paylaşımında şu notu yazmıştı:

TC tabelası asarak şov yapan CHP'nin Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin alçağı, terörist başının fotoğraflarının asılı olduğu makamda oturup DEM'leniyorsa başka bir şey söylemeye gerek yok. Bu CHP-DEM ortaklığının değil, CHP-PKK işbirliğinin apaçık resmidir!.

Ancak gerçek kısa bir süre sonra anlaşıldı.

Ziyaret sırasındaki Apo'nun fotoğrafı sonradan yapılan bir fotomontajdan başka bir şey değildi. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, bu çok hassas konu üzerinde derhal bir açıklama yaptı.

Oya Tekin, açıklamasında çok sert mesajlar vererek "Fotoğrafın orijinali havuz medyasının gerçekleri saptıran çalışma tarzını ve bu yolla neye hizmet ettiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu kötü niyetli girişimler milletimiz içinde yapay anlaşmazlıklar yaratmaya ve bu yoldan halkı kin ve nefrete sevk etme amacına hizmet etmektedir. Yalana ve şantaja asla boyun eğmeyeceğiz" denildi.

O açıklamanın devamı ise şöyle geldi:

"Söze Başkan Oya Tekin'in gücünü Seyhan'a gönülden bağlı olmaktan, Seyhanlılara adanmışlık, dürüstlük ve özveriyle hizmet götürme kararlığından aldığını vurgulayarak başlamak isteriz. Hukuka bağlılığı ve insana saygıyı esas alan bir yaklaşımla tek tek her Seyhanlıyı kucaklamak, eşit hizmet ve kapsayıcı belediyecilik siyasetiyle her insana değerli olduğunu hissettirmek başkanlık anlayışımızın özünü oluşturmaktadır. Ancak son zamanlarda yandaş medyada ve onlarla bağlantılı kimi mecralarda Oya Başkan'ı girmiş olduğu Seyhan'a hizmet yolundan saptırma gayretiyle nafile bir çabanın ortaya çıktığını gözlemliyoruz.

Bir gazetede 23 Nisan 2024 tarihinde Oya Başkan'ı terör örgütüyle ilişki içinde olmakla itham eden ve sahte bir görselle desteklenen bir haber yayımlanmıştır. Buradan açık ve kesin bir dille yapılan haberin gerçeklerle bir ilgisi olmadığını belirtmek isteriz. Çıplak gözle bile bakıldığında oynanmış olduğu kolaylıkla anlaşılan fotoğrafın orjinaline sahibiz. Fotoğrafın orjinali havuz medyasının gerçekleri saptıran çalışma tarzını ve bu yolla neye hizmet ettiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır.