Çocuklarımıza hep bayram olsun

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Bu güzel ve anlamlı günü dünya çocuklarına armağan ederek dahiyane bir adım atan Mustafa Kemal Atatürk'ümüze de sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu anlamlı günde yüzleri gülen çocuklarımızın bu sevincini her zaman yaşatmalarını istiyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın açlıktan, yokluktan, savaşlardan uzak kalmalarını, her zaman sağlıklı huzurlu ve mutlu ortamlarda yaşam sürmeleri en büyük dileğimizdir.

Bu konuda en büyük görev hepimize düşüyor. Öncelikle yerel yönetimlere elbette. Yaşadığımız şehirde çocuklarımız için daha güvenli alanların yaratılması, oyun alanlarının artırılması hepimizin dileğidir.

Çocuklarının mutlu olmadığı bir ülke gerçek anlamda ilerleme kaydedemez. Çocuklar bir toplumun mihenk taşıdır.

Çocuklarımızın yeri trafik ışıklarında mendil satmak olmamalı, sokaklarda caddelerde gezdirilip dilendirilmemeli, çocuk işçilerin sayısı tamamen bitmeli. Çünkü çocuklar sevgi ile büyümeli. Çocuklarımız zamanlarını okulda, sağlıklı oyun alanlarında geçirmeli.

Çocuklar aç yatmamalı. Beslenme çantalarında yeterli gıda olmalı. Ayakkabısız, montsuz, kazaksız çocuk kalmamalı. Anneler babalar çocuklarını en iyi şekilde büyütebilmeli. Çocuklar arasında uçurum olmamalı. Kentlerde, mahallelerde, caddelerde ve sokaklarda koşup oynamalı. Çocuklarımızı çapın en büyük tehlikesi tiktoklardan, tabletlerden, cep telefonlarından uzak tutmalıyız.