Pes doğrusu

Bilgisayarıma düşen bir e-mail beni şaşkına çevirdi.

Bir avukat tarafından gönderilen bilgide, Yüreğir'deki bir yediemin deposunda bulunan ve içlerinde milyonluk lüks otomobillerin bulunduğu çok sayıda araç sırra kadem basmıştı. Yediemin deposunun sorumluları ortada yoktu. Yediemin deposunun kayıtlarda görülen gerçek sahibi ise, depoyu başkasına kiraya verdiklerini ve burada yaşanan olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını söylüyorlardı.

Gazeteci refleksiyle gelen bu e-mail üzerine ilk olarak avukatı aradım. Telefonla yaptığım görüşmede konunun detayını bir de avukattan dinledim.

Avukat bütün detayları ile konuyu anlattı. Müvekkiline ait 2018 model Renault marka otomobile bir borçtan dolayı haciz konulduğunu, otomobili yediemin deposuna teslim ettiklerini, borcun tamamının ödenmesinden sonra aracı teslim almak istediklerini ancak söz konusu depoya geldiklerinde gözlerine inanamadıklarını, depoda kendi otomobilleri dahil olmak üzere çalışır vaziyette hiçbir otomobilin ya da başka araçların bulunmadığını, sorumlu kimselerinde olmadığını iddia etti.

Elindeki tüm bilgileri bana ulaştırdı.

Avukat, müvekkili adına bir dava açmış, sorumluların cezalandırılmasını, kayıp olan araçlarının ise bulunarak kendilerine teslim edilmesini istemişti.

Olay çok ilginçti.

Doğru ise, ki tüm belge ve bilgiler bu iddianın doğru olduğunu ortaya koyuyordu- çok güzel bir haber olacaktı.

Biz haber hazırlıklarımızı sürdürürken, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, halkın icra borçları nedeniyle motosiklet, traktör, kamyon, otobüs ve otomobil gibi yüzlerce aracının çekildiği yediemin otoparkının adeta talan edilip yağmalanmasına tepki gösterdi.

Mağdur yurttaşların sesinin duyulmasını isteyen Barut, "İnsanların mal güvenliği de tehlikede. İktidarın bu yangına çare bulması gerek" diye konuştu. İki yıl önce 150 bin liralık vergi borcu nedeniyle icralık olan ve aracı yediemin otoparkına kaldırılan Karataşlı fırıncı Soner Kapukaya, "Borcumdan dolayı haczedilen 01 BC 275 plakalı aracımı yediemin deposunda bulamadım. Borcumu ödedim. Şimdi devletten kayıp aracımı bularak bana teslim etmesini istiyorum. Yediemin deposu sahipleri yok, muhatap yok. Arabamı büyük ihtimalle parçalayıp sattılar. Ben borcumu ödedim, borcumun karşılığında aracımı haczeden devlet şimdi kayıp aracımı bulsun" diye dert yandı.