Adana'da 3-5 çapulcu korku salıyor

Günümüzde sosyal medyanın insanlar arasındaki iletişimin yanı sıra haberleşme ve olayları geniş kitlelere ulaştırma konusunda da önemli bir işlevi yerine getirdiği kesin.

Sosyal medya sayesinde artık birçok olay gizli kalmıyor. Elbette sosyal medyanın kötüye kullanıldığında bazı zararları olsa da daha çok kamu yararına ve halkın haber alma ihtiyacı yararına olumlu katkıları olduğunu söylemek mümkün.

Bakın artık kimsenin görmediği birçok olayı, birçok suçu, birçok yanlışı sosyal medya sayesinde görüyoruz.

Bir yerlerde, birileri, bazı insanlara zarar veriyorlar, mala, cana zarar veriyorlar, saldırıyorlar yıkıyorlar, yakıyorlar, atıyorlar, kesiyorlar, biçiyorlar...

Eğer sosyal medya olmasa bunların çoğundan koca toplumun haberi olmayacak.

Fakat bunlara tanık olan, elindeki cep telefonunun kamerasıyla çeken bir kişi sosyal medya vasıtasıyla bu olayları sadece küçük bir çevrenin değil, koca bir dünyanın da görmesini sağlıyorlar.

Böylece sonuçta dünya ölçekli bir haberleşme ve iletişim işlevini yerine getirmiş oluyor.

Gelelim Adana'daki olaya; Adana gerçekten de son aylarda şaşırtıcı biçimde silahlı saldırı, vurma, öldürme, yaralama olaylarıyla Türkiye gündeminde kriminal açıdan ön sıralara tırmanmaya başladı.

Şu an bunun sebebini tahlil edecek durumda değiliz fakat son aylardaki silahlı suçlarda yaşanan bu tırmanma da dikkat çekici.

Bununla birlikte Adana içinde de özellikle ana caddelerde tabiri caizse bazı serserilerin cam silme bahanesiyle terör estirdiklerini de görüyoruz.

Biraz önce sözünü ettiğimiz sosyal medya vasıtasıyla gündeme gelen bu olaylardan bir tanesi de Adana'da Nuri Sabuncu Bulvarı'nda yaşandı.

Vatandaş aracı ile giderken ne idiğü belirsiz bir kişinin cam silme bahanesiyle vatandaşı sözle ve elle taciz ettiğini görüyoruz.

Sadece elindeki suyu fırçayı arabanın camına sürmekte kalmıyor vatandaşa cinsel nitelikli çirkin hareketler de yapıyor ve bunu Nuri Sabuncu Bulvarı gibi kentin en işlek yerlerinde yapabiliyor.