Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi
Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi
HÜSEYİN ÖZTÜRK
Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinin hikâyesi, Şehit Başbakan Adnan Menderes'ten Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a kadar Türkiye'nin din karşıtlığı zihniyetinden kurtuluşunun hikâyesidir.
İstiklal Marşı inancıyla kurulan devletimizin ve milletimizin bekası, dini-milli değerlere karşı CHP'nin taarruza geçtiği zulüm yılları, 14 Mayıs 1950'de bitmişti.
Bu tarihte, "Yeter Söz Milletindir" diyerek; topraklarımıza, vatanımıza, bayrağımıza, dinimize sahip çıkılmasıyla, hür ve bağımsız Türkiye'nin dirilişinden sonra İmam Hatip Liseleri de açılmaya başlamıştı.
Başbakan Adnan Menderes, Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri ile ömrünü gelecek nesillerin inşasına hibe eden Celaleddin Ökten hoca, bu kuruluşun ilk fedakârlarındandır.
Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere 1951 yılında Türkiye'de; İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Kayseri, Kahramanmaraş ve Isparta'da 7 İmam Hatip Lisesi açılmıştı. Dine susamışlığın çeşmeleri coşkuyla akıyordu.
Burada rahmetle hatırlayacağımız isimlerden birisi de Hacıveyiszade Mustafa Efendidir. O da Konya ve diğer illerdeki İmam Hatipler için maddi manevi çok büyük emekler harcamıştır.
Geçtiğimiz günlerde yolum Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesine uğramıştı. Cumhurbaşkanımızın öğrenim gördüğü halini bilirdim, yeni durumunu görmemiştim, muhteşem bir külliye olmuş.
Mehmet Toprak isimli iş insanı burasını bedelsiz yapmış. Malum bu okulda nice hocalarımız bila ücretsiz dersler vermiş, nice devlet adamlarımız, yazarlar, ilim-bilim insanları eğitim görmüştür.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan döneminde veya bir dönem sonra mezun olanların çoğu halen vatan, millet sevdasıyla ülkemizin hizmetindedir.
Okulun kısa tarihine uğrak vuralım.
Celaleddin Ökten hocanın Ankara'dan aldığı izinle 1951 yılında, o günkü ismiyle