Muhit
"Muhit" ismi, manası itibariyle çok samimi, sıcak ve kucaklayıcı bir kelime olarak, insanın ruhuna-aklına-kimlik ve kişiliğine bu samimiyeti yansıtıyor.
Muhit isminin yakıştığı güzel işlerden birisi de "Dergi" adı olmasıdır. "Muhit Dergi."
Derginin bu sayısı yine dopdolu ve Filistin merkezli hazırlanmış.
İbrahim Tenekeci'nin yönetiminde çıkan derginin her sayısı, ayda birkaç kitap okumuş kadar güçlü bir muhteva ile yayınlanıyor.
Öykülerden şiirlere, denemelere, söyleşilere, çizgilere ve yazılara kadar dile getirilen her mevzu, insanın yüreğine, gönlüne, ruhuna direkt hitap etmekte.
Dünyada bizden başka böylesine karmakarışık gündemle meşgul olan başka bir millet ve ülke var mıdır bilmiyorum ama eğer varsa da bizimle hiçbirisi yarışamaz.
İşte böyle bir ortamda en iyi sığınak kitaplar ve dergilerdir. Muhit dışında bize ulaşan dergilerden birisi "Yüz Akı", diğeri de Şehir ve Kültür dergisidir.
Yüz Akı ve Şehir ve Kültür de "Muhit" gibi insanın yaratılış fıtratının bütününe hitap etmektedir.
Dergiler, kitap gibi rafa kaldırılan bir yayın olmadığı için evlerde-işyerlerinde-ofislerde, sehpaların üzerinde yenileri gelinceye kadar duran dostlardır.
Muhit Derginin başyazısında İbrahim Tenekeci imzası var. Sayfalara o yazıdan alıntı ile geçelim.
"Tanımlanamayacak kadar kötü olanların Filistin topraklarındaki zulmü devam ediyor. Filistinliler bir asırdır hem Siyonist teröre maruz kalıyor hem şanlı bir direniş sergiliyor.
Bizler de elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Duamız odur ki, bu zalimlik bir an önce sona ersin". Âmin İnşaallah
Yanlış saymadıysam dergide 57 isim var. Her biri kendi sahasında çok güzel mevzulara değinmişler ve okutuyorlar.
Filistin üzerine Kamil Yeşil'in yürekler dağlayan bir öyküsü var.
"Mezar Taşı Resim Fırçası" başlığı ile Filistin Körler Enstitüsü Fırça Atölyesi çalışanlarına ve Filistin şehitlerine" diye başladığı yazısından şu cümleyi aktaralım: