Gassal dizisi
Gassal dizisi
HÜSEYİN ÖZTÜRK
TRT'nin tarihinde yaptığı en güzel dizilerden birisi ve hatta en başta geleni denilebilir, denilmelidir.
Gassal; toplumumuzun inanç değerlerine küfretmeyen, insanı insan yerine koyan, küfre, isyana, başıboşluğa, ayyaşlığa, cinayete, kargaşa ve kaosa sevk etmeyen bir dizi.
Keşke TRT bu diziyi, "tabi" kanalında yayınlandıktan sonra ana kanallarında da tekrar tekrar yayınlasa önemli bir hizmette bulunmuş olur.
Malum bir kısım televizyonların, kadın cinselliğini öne çıkarıp, beraberinde çarpık ilişkiler çekerek -bunu bile bile yapmaktalar, çünkü parayı buradan kazanmaktalar.
Milletimizin kutlu bildiği ve önem verdiği aile hayatını gaspla birlikte -buna gündüz kuşağı programları da dâhil- toplumu sürekli umutsuzluğa ve karanlığa iten dizilere mükemmel bir cevap.
Gassal dizisinin bütün ülkemiz çapında ilgi görmesi başka türlü neyle izah edilebilir Demek ki, cüzdan ve vicdan işgali yapmayan böyle diziler, gönüllü olarak kabul görebiliyormuş.
Gassal dizisinin Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan mezralarda yaşayan insanlarımıza kadar benimsenmesi; para ve reyting dizicilerine çok şey anlatıyor olsa gerektir.
"Söz insana söylenir" derler. Gassal sözünü ölüler üzerinden söylüyor.
Dizinin senaristi Sümeyye Karaaslan'a, yönetmeni Selçuk Aydemir'e ve doğrusu çok farklı bir karakterle seyirci karşısına çıkan Ahmet Kural ile tüm ekibe teşekkürler.
Dizi herkesi hoplatan bir anonsla çıktı. "Ölünce Beni Kim Yıkayacak" Bu soru karşısında duraksayıp, kimin yıkayacağından öte dünyanın faniliğini hatırlatması bile yeter.
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, ölümün dışında her şeyi biliyor ve her şeye sahip olmak istiyoruz. İçmeden sarhoş olma hali!
Gassal adeta;
-"Ey kendisini ayık zannedenler; uyanın, doğumunuzdan itibaren gassala doğru geliyorsunuz" diyor.
Yeri gelmişken bu hususta 70'li yıllardan bir hatırayı paylaşayım.