Beyan Yayınlarından İki Eser

Bu hafta Beyan Yayınlarından çıkan eserler arasından iki kitaptan söz etmek istiyoruz.

Birinci eser, insanlığın tükendiği ahlaksız Batının, mazlum Filistin halkına karşı hunharca saldırılarını anlatan "Sevgili Gazze" isimli eser.

Kitabın yazarı Doktor Orhan Alimoğlu, gözlemlerini-incelemelerini-araştırmalarını tarifi anlatılmaz duygularla yazmış.

İkinci eser, Bayram Karaçor'un kaleme aldığı; hem Batı'da hem ülkemizde kibir dağlarını kendilerine sermaye edinmiş kimselerin özelliklerini anlatan bir eser.

Önce "Sevgili Gazze"ye yer verelim. Ardından "Kibirli Kimlikler"e.

Gazze 2006 yılından beri her yıl saldırıya uğramaktadır. 2008-2012-2014-2021-2023 yıllarında uzun süreli ve yıkıcı saldırılar gerçekleşmiş ve halen devam etmektedir.

Bu saldırılarda genellikle çocuklar, kadınlar ve Gazze'nin hayati alt yapısı ve özellikle sağlık sistemi hedef alınmıştır.

Gazze, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir drama ve bu ağır saldırılara rağmen yine eşine az rastlanan bir direnişe sahne olmaktadır.

Yahudi üstünlüğü anlayışına dayanan ırkçı ve apartheid (ayrımcı) bir rejimin işgal ve ablukası altında hayata tutunmaya çalışan Gazze halkı, bir soykırıma tabi tutulmaktadır.

Yüz yıla yaklaşan zulüm-işgal-abluka tarihi ile Gazze, Filistin halkının elinde kalmış son özgür toprak parçasıdır.

Bu ağır abluka-işgal-soykırım amaçlı saldırılara karşı Gazze halkının topyekûn gösterdiği direniş, sadece İslam dünyasında değil, dünyanın her yerinde, vicdan ehli insanların takdirine, desteğine mazhar olmaktadır.

Bu kitapta dünyanın en büyük orduları, askeri teknolojileri ile yok edilmeye çalışılan bir halkın onurlu yaşam mücadelesini okuyacaksınız.

Kibirli Kimlikler:

Kibirli kişi, görüntüye çok önem verir. Bulunduğu yerde kendisini eleştirebilecek kişiler varsa, onları ve zekâsını överek etkisiz hale getirmeye çalışır.

Kendisinden "büyük" gördüklerine de övgüler dizer. "Aşağı" gördükleri ile arasına mesafe koyar. Herkesin faydalı gördüğü bir iş varsa sahiplenmeye kalkar.