AJet'in Mostar uçuşu nazara mı geldi
AJet'in Mostar uçuşu nazara mı geldi
HÜSEYİN ÖZTÜRK
Türk Hava Yolları, ülkemizin sadece içeride değil, yolcu taşıdığı bütün ülkelerde hem milletimizin hem o halkların gurur kaynağıdır.
Ay yıldızı gökyüzünde ve alanlarda görmek, insanın duygularına şöyle demektedir: "İşte özlenen ve beklenen Türkiye".
Türk Hava Yollarının diğer şirketi Ajet ise kısa sürede yurtiçinde ve dışında kabul görmekle birlikte, güçlü ve gelişen Türkiye'nin müjdesi gibi çalışmaktadır.
Bosna'ya Ajet ile yolculuk ettik. Müşterilere para gözüyle bakmayıp, misafir gözüyle bakan, ilgi ve iletişimde sabırla hareket eden uçuş ekibinin nezaketi yerli yerindeydi.
Saraybosna'da karşılaştığımız eski yeni dostlardan sıkça duyduğumuz müjdeli bir haber vardı. Ajet'in Mostar uçuşlarının başlayacağı idi. Türkiye ve Mostar adına önemli bir haberdi.
Saraybosna'nın mercanı ve incisi, Osmanlı tarih ve medeniyetinin beşiği olan Mostar'a Ajet'in uçacak olması, elbette büyük bir onurdur.
Ajet Mostar'a uçuş kararını Şubat ve Mart ayında almış ve hatta reklamlarla birlikte bu hafta uçuşun gerçekleşeceği de duyurulmuş ama hangi sebeple bilinmez, uçuşların bu hafta iptal edildiği Mostar Hava Alanına iletilmiş.
Uçuş müjdesinin ardından iptal müjdesini de duyunca, ne olup bittiğini araştırmadan bir şey söylemek doğru olmaz ama Mostar ve yakın çevresindeki şehirde yaşayanlar ile buralara gitmek isteyen yerli yabancı turistlerde belirsizlik meydana getirmiş.
Bu arada Ajet, seferleri arasına yeni şehirler ilave etmiş, onu da paylaşalım.
Yeni destinasyonlar arasında İstanbul-Stockholm ve İstanbul-Gence-Nahçıvan ile Ankara'dan Kahire'ye uçacak olan AJet, yurt dışındaki destinasyon sayısını 33 ülkede 58 noktaya çıkaracakmış.
Mostar'ın da bu destinasyonlar içerisinde olması, müjdeli bir haber olarak beklenmektedir.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile