"Siz manyak mısınız.."

İsrail'in Gazze'de sivil halka yönelik saldırılarında yaralanan bir çocuk:

"Dayıcığım sana ne oldu.."

Çocuk bir başka dünyadan cevap veriyor: "Bize bomba atıldı!.."

Bu bombanın tahribatını yüreğinde hisseden dünya yeni bir döneme giriyor. ABD'de ve tüm dünyada Siyonist faşizmin çizdiği sınırlar çatladı. Bu soykırım, İsrail'e ve soykırıma şartsız destek veren, ABD'ye pahalıya mal olacak.

Önceki gün İngiltere Manchester'da yapılan Filistin'e destek mitinginden etkileyici görüntüler dünyaya servis edildi. Göstericilerin arasında solunum cihazıyla katılan bile vardı...

Dünyada bunlar olurken yıllarca sokaklarında "İsrail yıkılacak" sloganları atılan İran'ın; kendisine haber vermeden savaşa giren Hamas için savaşmayacaklarını duyurması sürpriz olmadı.

İran'ın katliamcılara cesaret veren bu beyanı karşılıksız kalmadı. Tahran ve Washington arasındaki sözde gerilimin yumuşaması için dondurulmuş hesaplarından 10 milyar dolar elde etmesiyle ödüllendirildi.

Dünyada giderek yükselen tepkiler karşısında çok rahatsız olan ve korkuları depreşen Biden yaptığı açıklamada "İsrail'in güvenliği, ABD'ye bağlı olabilir. Ancak şu anda ABD'den daha fazlasına sahip... Ayrım gözetmeksizin Gazze'de yaptıkları bombalamalar nedeniyle bu desteği kaybetmeye başlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Fırtına yaklaşırken kaybetme korkusu ile kendine güvenli alan arayan ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arıyor.

Bir saat süren görüşmede İsrail'in saldırılarının derinleşmesi ve uzamasının bölgesel ve küresel olumsuz sonuçları olabileceği uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açık bir ifade ile,

"Gazze'de yaşanan insanlık dramına bir an önce 'dur' denilmesi gerektiğini, ABD'nin İsrail'e desteğini kayıtsız şartsız çekmesinin ateşkesi sağlayabileceğini hem dünya hem ABD kamuoyunun bu talebi son günlerde daha yüksek sesle dile getirdiğini ve bir an önce bölgede kalıcı ateşkesin sağlanmasının ABD'nin tarihî sorumluluğu olduğunu" söyledi.

Biden, Netanyahu'yu, ABD ise Biden'ı siyasetin dışına atarak kendilerini Gazze'deki katliamların sorumluluğundan aklayacaklarını zannediyor. Oysa yakın gelecekteki değişimin boyutu çok farklı ve kaçınılmaz.

ABD'li analist Jimmy Dore, katıldığı bir televizyon programında "ABD dünyanın teröristidir. Ukrayna'daki savaşı nasıl kışkırttıysak bu savaşı da biz kışkırtıyoruz. Son 20 yılda Orta Doğu'yu biz ateşe verdik" ifadeleri ile suçluyu ilan ediyor.