Biraz da muhalefeti denetleyelim!..

31 Mart mahalli seçim sonuçları sadece iktidar değil muhalefet tarafından da sürpriz olarak değerlendirildi. Sonuçlarda, AK Partinin genel seçim sonuçlarına sırtını vererek süreci yönetmede gösterdiği gevşeklik, 7 milyon olduğu tahmin edilen AK Parti seçmeninin sandığa gitmemesi, CHP seçmeninin ise yönetimindeki çoğu belediyelerde bıraktığı enkaza rağmen sadakatini sürdürmesi öne çıkıyor

Muhalefet bu sonuçları 2028 seçimleri için sermaye olarak hanesine yazarken AK Parti bu sonucun arkasındaki sebepleri arıyor.

"Sistemin gücünü, en zayıf halkası belirler"ilkesinden hareketle zayıf halkalar olarak emeklilerin refah payının daralması, genç seçmenin kazanılmasındaki ihmaller, muhalefetin iktidar envanterindeki küskün adayları hanesine yazdırması gibi çok sayıda etken sayılıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup toplantısında değişim için genel bir çerçeve çiziyor:"Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirerek daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Şunu herkes görsün ve bilsin, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez!.."

Anlaşılan o ki; AK Partide merkezden taşradaki teşkilatlara kadar uzanan güçlü bir operasyon olması bekleniyor. Ancak değişimin "öznesi ve yönü" ile ilgili olarak net bir yol haritası henüz açıklanmış değil.

"AK Parti için değişim ne anlama geliyor.."diye seçmene sorduğumuzda seçmenin basit ve anlaşılır bir yol haritası var:

"AK Parti hangi ihtiyaçtan dolayı vücut bulup milletten kabul gördüğünü ve geldiği yeri hatırlamalıdır."

Sahada ise"AK Partide değişimi"farklı olarak algılayanlar, "Osman Kavala ve Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye'ye ne yararı var AK Parti'ye ne fayda sağlıyor.."diyerek farklı adres işaret edenler de var.

CHP'ye benzemenin farklı bir dili

31 Mart 2024 mahallî seçim sonuçları CHP'nin kazancı değil AK Partinin kaybıdır. Bu sonuçlar CHP'nin yapacaklarının değil AK Partinin yapmadıklarının ya da yapamadıklarının karşılığıdır.