Dünyanın geleceği açısından hangisi önemlidir...

22 Mart 2024 Cuma günü Rusya'nın başkenti Moskova, Crocus City Holl-Belediye Kültür Merkezi konser salonunda 4 teröristin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 139 kişinin öldüğü 100'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Saldırıdan sağ olarak kurtulmayı başaran Nazile Mehdiyeva, saldırganların hiçbir mukavemet ile karşılaşmadığını hatta güvenlik görevlilerinin herkesten önce kaçtığını belirterek "Ben de oradaydım ancak iftar vakti gelince konsere girmedik dolayısıyla konserin başlaması gecikti. İftara gidenler 7-8 dakikalık bir fark ile hayatta kaldı. Eğer konser, zamanında başlamış olsa en az 5 bin kişi orada olacaktı, silah seslerini duyarak hepimiz dışarı çıkacak ve ölü sayısı belki dörde beşe katlanacaktı"dedi.

DEAŞ-K (DEAŞ'ın Horasan kolu) yaptığı açıklamayla 139 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenmiş durumda. Ukrayna'ya kaçarken sınıra yakın yakalanan teröristler, gözaltı sorgularında Türkiye'den Rusya'ya geçtiklerini söylediler.

Faturayı Müslümanlara kesmek için ne ucuz bir yol!..

Saldırıyı her ne kadar DEAŞ üstlense de, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Beyaz Saray sözcüsü John Kirby saldırıyı kınayanlar arasında olsa da saldırının arkasındaki gücün "ABD, İsrail ve Batılı ülkeler"olduğu apaçık ortada.

Tetiği kimin çektiği değil tetiği çektirenlerin hepsi tanıdık.

Genel olarak bakıldığında bu saldırıda amacın Rusya'yı Müslümanlarla karşı karşıya getirerek. "Asıl savaşınız Müslümanlarladır"anlayışıyla yeni bir cephe açmak olarak görünüyor.

Dünyadaki hemen bütün çatışma alanlarına bakıldığında Amerika'nın desteğiyle oluşturulan radikal örgütlerin Amerikan hedeflerinin bir oyuncağı olarak görev yaptıkları gözleniyor.

Konser baskınında sahaya sürülen DEAŞ da ABD ürünüdür. Geçmişte, Başkanlık seçimi sürecindeki "DEAŞ, Obama'yı gururlandırıyor. Obama, DEAŞ'ın kurucusudur. DEAŞ'ı Obama ortaya çıkardı yalancı Hillary de onun ortağı"diyen Trump ağır eleştiri oklarının hedefi olsa da dünyadaki çoğu olayların arka planını açık etmek için bir yol haritası vermişti.

Bu defa hedefleri Rusya'yı hırpalarken Müslümanları hedef hâline getirmek... Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, eylem sonrası kaçmaya çalışan saldırganların Ukrayna'ya doğru ilerlediğini ve teröristlerin Ukrayna tarafına, sınırı geçmeleri için bir pencere hazırlandığını belirterek"Her kim emir verdiyse cezalandırılacak. Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız"