PKK'nın ipi kimin elinde...

22-23 Aralık tarihlerinde Pençe Kilit Harekâtı'nın sürdürüldüğü Irak'ın kuzeyindeki 1740 ve 1754 rakımlı tepelerdeki üs bölgelerine düzenlenen iki ayrı saldırıda 12 askerimiz şehit edildi, biri ağır 13 askerimiz de yaralandı.

Hain terör saldırıları sonrası terör hedeflerine yönelik icra edilen operasyonlar ile aralarında eylemi gerçekleştiren teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak, petrol tesisi ve depolardan oluşan 71 hedef imha edilirken çatışmalarda 59 terörist etkisiz hâle getirildi.

1984 yılında başımıza musallat edilen terörle mücadelede önümüzdeki en büyük zorluğun Türkiye'nin Irak'la olan 378 kilometre uzunluğundaki sınır ve başı karlı dağlar olduğu söylendi.

Yolumuzu kesen dağlar değil;

Asıl yol kesici bu dağların arkasına sinen, örgüte sahada ve dağda araç, gereç, silah ve bilgi bakımından her türlü desteği veren ABD'dir.

Bu mevsimde fiziki sızma ve keşfin mümkün olmadığı bölgede uydu görüntüleri olmadan çalışmanın imkânsız olduğunu ve bu kapasitenin bölgede sadece TR ve ABD'de olduğunu belirten Güvenlik ve Terör Uzmanı Ömer Kalaycı, "Şehitlerimizin kanında YPG'ye kara gücüm diyen ABD'nin parmak izi vardır" demişti.

Şehit olan 12 askerimiz için ilk taziye mesajını ABD Ankara Büyükelçiliği yayımladı. Terörle mücadelede "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" vurgusu yapılan mesajda; "... Operasyonlar sırasında hayatını kaybeden 12 Türk askerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralı olan Türk askerine acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

ABD bunu alışkanlık hâline getirdi.

Nitekim, TSK'yı hedef alan terörist gruptakilerden çoğunun elindeki silahın, askerî kamuflaj kaplı, termal gece görüş dürbünlü ABD yapımı M16 ve M4 gibi hafif piyade tüfekleri ile termal dürbünler olduğu görüldü.

Suriye'de DEAŞ'la mücadele adı altında 2015 yılından itibaren giderek artan şekilde örgütün Suriye uzantısına yoğun silah ve mühimmat transfer eden ABD yönetimi, güya silah, ekipman ve mühimmatın Türkiye'ye karşı kullanılmayacağı ve PKKKCK unsurlarına geçmesine izin vermeyeceği teminatını(!) vermişti.

Ancak, Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen ABD, terör örgütü PKKYPG'ye askerî yardımlarını ısrarla sürdürüyor. Varmak istedikleri hedef analist Jimmy Dor'un ifadesiyle kışkırtıcılık yaparak Güneydoğudan tutuşturmak!..

İşgalci İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma en büyük destek ABD'den gelmişti. Bütün Orta Doğu'da ve Filistin'de yükselen terörün en önemli aktörü örgüte lojistik ve silahlanma anlamında destek veren ABD'dir.