Gazze'de önce çocuklar sonra insanlık ölüyor!..

Savaşı medya üzerinden pazarlamak çok güç bir uğraştır.

Bu güçlük, medyanın işgalcilerin kendi görüşlerini yayınlatmak için yaptıkları baskıdan kaynaklanır. Gazze'ye saldırının 22. gününde öldürülen gazeteci sayısı 21 ve sayının artmasından endişe ediliyor. Ancak Gazze'de yaşananları takip ederken fark ettik ki, artan medya araçları, buyurgan sermayenin kâğıt ve kameradan müteşekkil "medyatik koruma ağını" parçaladı.

ABD hükûmetiyle eş güdümlü çalışan, savaşlardan seçimlere kadar kendi politikalarını desteklemeleri için ülkelerin vatandaşlarının inanç ve eylemlerini etkilemek amacıyla milyonlarca dolar harcayan işgalcilerin kurdukları "propaganda ağı" parçalanıyor.

İnsanlar bu savaşta "önce çocukların sonra da insanlığın öldüğünü..." fark edince liderler ve ülkeleri hakkındaki kabulleri altüst oldu.

Kudüs Hastanesinde çekilen görüntülerde Filistinli çocukların sevdiklerinin naaşı için cenaze töreni düzenliyormuş gibi "şehitçilik" oyunu oynadıkları görüntüleri bütün dünyada izlenirken, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail'in Tel Aviv kentine geldiğinde "Tarifsiz, korkunç bir terör eylemine maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız" demesini dinleyen kim

Celtic'in, Atletico Madrid takımını konuk ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Celtic taraftarları Filistin bayrakları açıp Filistin'e destek verince İngiltere Başbakanı Rishi Sunak askıda kaldı.

ABD Başkanı Biden, "Kritik ortaklarım" dediği İsrail ve Ukrayna'ya mali ve askerî yardım yapılması için Kongreden acil bütçe talebinde bulunacağını açıklamıştı.

Suç ortaklarına yapılacak yardımı; daha müreffeh bir dünya(!) inşa etmelerine yardımcı olacak "akıllı bir yatırım" olarak tanımlamış.

Oysa parçalanan medya kalkanından sızan bilgi ve görüntüler Biden'ın akıllı ortaklarının gerçekte nasıl bir dünya inşa ettiklerini ortaya koyuyor. Onların "Müreffeh dünyasının tuğlaları" parçalanmış çocuk cesetleridir...

Biden'ın "akıllı yatırım" açıklamasına Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, "Savaşlar geleneksel olarak ABD için akıllı yatırımlardır çünkü Amerikan topraklarında gerçekleşmezler ve maliyetler başkaları tarafından ödenir" diye tepki gösterdi.

İşgalcilerin parçalanmış haber ağlarından dünyanın her tarafına kısa sürede yayınlanan doğru haber, dünyayı gerçekle yüzleştiriyor.

İngiliz televizyoncu Piers Morgan'ın Sansürsüz (Uncensored) adlı programında konuşan Mısırlı sanatçı Bassem Youssef "