Asıl tufan Gazze sonrası!..

Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor.

Kendilerini ve ailelerini güvenli bir yere taşımak isteyen Filistinliler için "yer ateş, gök ateş" oldu. Ne gidecek bir güvenli yer ne de bir yol görünmüyor. Gıda maddesi, su, elektrik, ilaç ve yakıt yok. Bombardıman nedeniyle BM gıda dağıtamıyor, insanlar açlıkla karşı karşıya. Tek çıkış yolu Mısır'a açılan kapıyı da önce İsrail bombaladı ardından Mısır kapıları kapattı.

"Hamas'ın yaşayacağı zor ve feci olacak bir harekâta girdik ve yeni başlıyoruz" diyen Netanyahu, Hamas'ı tehdit edip bombaları savunmasız insanlarına atıyor. "Sizlerden kararlı olmanızı istiyorum çünkü Orta Doğu'yu değiştireceğiz" sözlerinde ilk hedef kuşatma altındaki Gazze.

Kara harekâtı için geri sayım devam ederken İsrail "Gazze'yi yıkma" sözleri veriyor, Filistin Diyalog Grubu Başkanı Sadık Ebu Amir "İsrail 100 bin Müslüman Filistinli sivili öldürmeyi planlıyor. Önce, Gazze'de katliam yapacak, sonra sürgünlerle yönetimi ele alacaklar" uyarısında bulunmuştu.

Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı saldırının arkasında İran'ın olup olmadığı ise dünyada ayrı bir tartışma konusu.

"Aksa Tufanı Operasyonu"nu Hamas başlattı ama Filistin halkı suçlu ilan edilip tufanın ortasında kaldı. İran lideri Hamaney de İsrail'e roket yağdıran Hamaslıları alnından öptüğünü söylerken "saldırıların arkasında İran var" diyen İsrail, Gazze'yi vuruyor.

İsrail istihbaratı MOSSAD ve ordusunun itibarı sözde sıfırlanırken milyonlarca Filistinli açlık, susuzluk ve karanlıkta ateş yağmuru altında hayatta kalma mücadelesine savruldu.

Nasıl oluyor bu!.. Arbedeyi başlatan Hamas ölen Filistinli!..

Hamas saldırısı ile başlayan Gazze'yi yutma operasyonu 31 Ağustos 1939'da Avrupa'da başlayan II. Dünya Savaşı'na gerekçe üretmek için Polonyalı kılığına bürünmüş Alman güçlerince Gleiwitz kentindeki Gleiwitz Radyo İstasyonu'na yapılan düzmece saldırıyı hatırlatıyor.

Gleiwitz istasyonunu baskınla ele geçiren Polonya üniformaları giydirilmiş bir grup Alman ajanı Almanya karşıtı yayın yaptılar. Almanların maksadı saldırıyı Polonya'nın yaptığı izlenimi vermekti. Bu provokasyon ile başlayan savaş tarihinin en korkunç trajedilerinden biri yaşandı ve Polonya'da 5,2 milyon can kaybı ile sona erdi.

Suriye-Filistin Heyeti Başkanı Eymen Haşim'e göre; "Yermük kampında 3.500 Filistinliyi sırf Sünni olduğu için gözünü kırpmadan öldüren İran rejiminin Filistin'de Müslümanları savunduğuna inanmak en hafif tabirle saflık olur!