Dijital mobilite zirvesi

Avrupa'nın en büyük otomobil fuarı niteliğindeki Frankfurt Motor Show kabuk ve şehir değiştirerek Münih Otomobil Fuarı'na dönüştü. Tam adı ise IAA Mobility oldu. Zira artık hareket ihtiyacı sadece dört tekerlekli klasik otomobillerle sınırlı bir kavram değil. Cep telefonlarından eğlence sistemlerine, internet ve otonom teknolojilere kadar geniş bir çerçevede mobilite ekosistemi ortaya çıkıyor.

ÇİNLİ ŞİRKETLER İDDİALI

Alman markaları Mercedes Benz, BMW, Audi, Porsche ve Volkswagen ile birlikte Fransa'dan Renault, ABD'den Tesla katılımcılar arasında. Japon Toyota dahil birçok dünya devi ise bu fuarda temsil edilmeyecek. Ancak Çin şirketleri ağır toplarıyla Münih'teler. Çin markaları teknolojileri, menzil avantajı sunan pilleri ve zengin donanımlarıyla küresel üreticilere meydan okuyor. Kısa süre önce ALJ Grup bünyesinde Türkiye'ye giriş kararı alan Çinli BYD Otomobilleri fuarın en iddialı katılımcıları arasında. Almanya'ya araçlarıyla gelen diğer Çin markaları arasında Leapmotor, Seres, Dongfeng ve MG de var.

TEKNOLOJIK ATILIMLARLA DOLU MODELLER

Renault, bugün başlayarak 8 Eylül'e kadar gerçekleşecek olan Münih'teki IAA Mobility 2023'e A2 salonunda yeni Scenic E-Tech Elektrikli modelinin dünya tanıtımını gerçekleştirecek. Yeni Rafale E-Tech Hybrid modelinin de sergileneceği fuarda solarbay panaromik cam tavan teknolojisi kullanıcılar tarafından deneyimlenebilecek. Renault'nun bugün Türkiye saatiyle 10.50'de fuarda düzenlediği basın toplantısı, events. renault.com adresinde canlı izlenebilecek. Yarın da Renault standında yeni Grand Kangoo modeli sergiye çıkacak. Münih Odeonsplatz'ta 'Elektro pop rnlt' adındaki ikinci bir Renault standı, IAA Open Space'te ziyaretçilerini ağırlayacak. Renault bu alanda; yeni Scenic E-Tech Elektrikli, yeni Rafale, yeni Espace ve Austral olmak üzere yeni modellerini gösterecek.

TASARIM DİLİ DEĞİŞİYOR

Borusan Otomotiv'in Türkiye temsilcisi olduğu BMW, MINI ve BMW Motorrad markalarının üreticisi BMW Group yarının dünyasını şekillendirecek bireysel ulaşım vizyonunu ve en yeni modellerini IAA Mobility 2023'te sergileyecek. BMW Group'un, elektrikli ürün gamında yer alan BMW iX1, BMW i4, BMW i5, BMW iX ve BMW i7 ile sahneye çıkacağı fuarda lüks sedan segmentinin ilk zırhlı otomobili Yeni BMW i7 Protection, Yeni BMW 5 Serisi'nin plug-in hybrid modeli ve hidrojen yakıt hücreli öncü model BMW iX5 Hydrogen tanıtılacak.

OTOMOTİVDEN SPORAANLAMLI DESTEK

Paşalı Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve İstanbul'dan sonra İzmir'de gerçekleştirdiği yatırımlarla da otomotiv sektöründe farklı bir hizmet anlayışı sunan Avek Otomotiv, spora verdiği destek ile de adından söz ettiriyor. Daha önce Karşıyaka Yelken Kulübü, Sporfest ve Maratonİzmir Powered by AVEK'e destek veren Avek Otomotiv, şimdi de İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübünün ana sponsoru oldu. Avek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adem Paşalı, "111 yıllık geçmişi ile Türk spor tarihinin en köklü ve güçlü kulüplerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü'nün destekçisi olmak bizim için büyük bir onurdur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ve milletimizin nezdinde müstesna bir yeri olan bu güzide spor kulübümüzün adının yanına herhangi bir ismin eklenmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu çerçevede, desteğimiz aynı şekilde devam etmekte olup kulübümüzün adının, tarihi geçmişine yakışacak şekilde 'Karşıyaka Spor Kulübü' olarak kalmasını arzu ediyoruz" açıklamasını yaptı.