Garip, hatta çok garip!

Karar elimde. Muhatabı sıkıntıya girmesin diye adını da ayrıntısını da vermiyorum. Ama yaşananlar şaka gibi...

Adam borsacı. Adına Telegram'da sahte hesap açmışlar. Milleti dolandırıyorlar. O da normal olarak yargıya başvuruyor. Kendisi ile ilgili bütün bilgileri veriyor, "Bu hesap benim değil, erişim engeli getirilsin" diyor.

Hakim reddediyor.

"Nasıl olur böyle bir karar" diyor. Tekrar başvuruda bulunuyor. Bu defa başka bir hakim talebini reddediyor. O hesap halen açık. Sahtekarlar, madrabazlar milleti dolandırmaya devam ediyor...

Kendimden örnek vereyim. Ekşi Sözlük, tam bir pislik yuvası. Hakkımda ipe sapa gelmez, yalan-dolan, hakaret pek çok paylaşım var. Okuduğum zaman ben bile kendimi tanıyamıyorum.

"Yalan" dedik. İftiraları belgeleri le ortaya koyduk. Kişilik haklarımın zedelendiğini söyledik. Kaldırılması için başvuruda bulunduk. Ne oldu dersiniz Tabii ki reddedildi. Hem de bir değil, birkaç defa. Allah'tan kapatılmasına kadar verildi de kurtulduk.

O kadar çok örnek verebilirim ki size...

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ile İlgili Kanun genellikle işlemiyor. Hak aramak için mahkemenin kapısını çalanlar, çoğu zaman elleri boş dönüyor.

Bir de ortalıkta gezen ve ne olduğu belirsiz "Mahkemelerde ne işiniz varsa çözeriz abi" diyenler var ki, onlardan hiç bahsetmiyorum. Hiç bu yollara başvurmadığım için gerçekten çözüyorlar mı, yoksa milleti mi dolandırıyorlar bilemiyorum!

Maalesef içinde bulunduğumuz durum bu.

İşte tam böyle bir ortamda bir haberle karşılaştım...

Özgür Karabat, CHP İstanbul Milletvekili. Aynı zamanda CHP'nin de mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Ekrem İmamoğlu'na yakın bir isim. CHP içindeki "İmamoğlu ekibinden olduğu" yazılıp çiziliyor. O'nun yönlendirmesi ile Bodrum Adliyesi'ne 5651 Sayılı Kanun çerçevesinde bazı içeriklerin yayından kaldırılması için bir başvuru yapılmış. Başvurunun, toplam 154 haberi kapsadığı belirtiliyor.