Yeni yıla geri sayım

Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı, yeni yıl heyecanı her yeri sardı. 2024 yılı size önce sağlık sonra da huzur, bereket, şans ve mutluluk getirsin. Yaygın olarak alınan yeni yıl kararlarından bazıları size tanıdık gelebilir; daha fazla egzersiz, sigarayı bırakmak, daha fazla seyahat etmek, kilo vermek gibi.

Bu yıl hedefleriniz arasına sevdiklerinizle vakit geçirmek ve paylaşmayı da almaya ne dersiniz Yeni yıl sofralarında genellikle en sevilen yemekler yapılır ve bu yemekler sevdiklerimizle paylaşarak tüketilir. Bu sofranın güzelliği de ondandır, çünkü paylaşılan her şey hem bedenimize hem ruhumuza iyi gelir...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Peki ya bu sofrada nelere dikkat edelim, neleri tüketelim" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Elbette yılbaşı gecesi için sizlere, "Onu yemeyin, bunu yemeyin" demeyeceğim. Ama yeni yıl sofranızı hafifletmek için bazı önerilerim olacak.

Sosyal medya 2024'e girdi bile

Sosyal medya yılbaşı seçimlerinizi de etkiliyor olabilir, evet doğru duydunuz. Son günlerde sosyal medya platformlarında sıklıkla yılbaşı kampanyalarına, trendlerine rastlıyoruz, bunlardan bazıları da yılbaşı temalı tarifler oluyor. Bu noktada akışınızı gözden geçirmenizde fayda var. Appetite dergisinde yayınlanan çalışmada araştırmacılar, sosyal medya gönderilerinin katılımcıların yeme davranışı üzerindeki etkisini araştırmış. Ortalama yaşı 21 olan 169 katılımcıdan, farklı türdeki yiyeceklerin sosyal medya gönderilerine bakmaları istenmiş.

Sonuçlar sağlıklı gıda içeren gönderimlere bakmanın daha fazla sağlıklı gıda tüketimi ile ilişkili olduğunu belirtiyor. Yeni yılda kendiniz için bir adım atmak istiyorsanız, sosyal medyanızda yapacağınız temizlik ile işe başlayabilirsiniz. Elbette çevrenize de dikkat etmekte fayda var.

National Institute of Health dergisinde yayımlanan bir diğer araştırmada, iki kişinin bağlantısı ne kadar yakın ve güçlüyse, birbirlerinin yemek seçimleri üzerinde o kadar fazla hâkimiyete sahip oldukları belirtiliyor. Yeni yılda sevdiklerinizle birlikte sağlıklı beslenme ve yaşam için adım atabilir, yemek seçimlerinizi birlikte tekrar gözden geçirebilirsiniz.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Başlarken...

Yemek öncesi salata ve zeytinyağlılar veya ızgara sebze ile başlangıç yapabilirsiniz. Bu şekilde yeni yıla daha hafif ve daha mutlu girebilir, kendinizi daha iyi hissetmiş olursunuz. Aynı zamanda yemeğe çorba ile başlamanızda fayda var. Tatlı seçimlerinizde daha hafif, tercihen sütlü veya meyveli tercihler yapmaya çalışın. Mezeleri doymak için değil de tadına bakmak için tüketmeye çalışın. Yılbaşında alkol tüketimi artabileceğinizden vücudunuzun su tutma kapasitesinin artacağını da hatırlayın, bol bol su için.