İsrail sorunu

Doğru teşhis, tedavinin ilk ve en önemli aşamasıdır. Sorunu doğru tespit etmeden, sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulamayız.

Sözü uzatmayalım, hemen konuya girelim.

Bile isteye "Filistin sorunu" ifadesiyle söze başlayanlar, aynı zamanda Filistin'de yaşanan büyük haksızlığa karşı çıkan herkesi, teröristleri desteklemekle suçlayan isimlerdir.

Bir başka ifadeyle; "Filistin sorunu" ifadesi, İsrail destekçilerinin kullandığı bir üsluptur. Böylece İsrail sorunu hızlı bir biçimde Filistin sorununa dönüştürülmüştür. Oysa ortada Filistin sorunu değil, İsrail sorunu vardır.

İsrail, "İnsanlıktan çıkmak nasıl olur" sorusunun cevabıdır. İnsafsızlığın ete kemiğe bürünmüş halidir. Çukurdan bile daha aşağıda olandır.

İşgalci İsrail, insanlık dışı ne kadar şey varsa, hepsinde rekor üstüne rekor kırıyor. İnsan olmanın erdemlerini darağacında sallandırıyor.

İsrail, insanlığa aykırıdır. İnsana mahsus tüm değerleri ayaklar altına almaktadır. Kadın, ihtiyar, çocuk veya bebek ayırt etmeksizin katletmek. Cami, hastane, cankurtaran veya mezarlık ayırt etmeksizin bombalamak.

Bugün Müslümanlara kan kusturan İsrail, Birleşik Krallık ve Amerika ilişkisinden doğan bir çocuktur. Bu resmiyete rağmen, İsrail "gayrimeşru" olarak kabul edilir.

Birleşik Krallık, önce Filistin'i işgal edip, Yahudilerin oraya gelmesini sağlamış, sonra da çekilerek, yerini ve silahlarını Yahudilere bırakmıştır. Amerika da o tarihten itibaren bütün imkânlarını İsrail'i hayatta tutabilmek için kullanmıştır.

Buraya dikkat: İsrail'i ilk tanıyan devlet, Amerika'dır. İkinci tanıyan devlet ise Birleşik Krallık'tır. Demek ki ortada bir ekip çalışması var!

İsrail'in Müslümanlara yönelik düşmanca hareketleri, 1948'den bugüne kadar hız kesmeden devam ediyor. İsrail, işgal ediyor, vuruyor, öldürüyor.

Hal böyle iken

Siyonistler ne zaman Filistin topraklarında mezalim yapsa, hemen Amerika'ya ve Birleşik Krallık'a bakıyoruz. İsrail işgal devletini kuran ve destekleyenlere telefon etmek, bugüne kadar hangi sorunu çözmüş

Amerika ve Birleşik Krallık: Neredeyse, yeryüzündeki bütün sorunlu bölgelerin, kanayan yerlerin mimarları. Katiller. Cellatlar.

Durum net: İsrail'in barbarlığını durdurmak için Amerika'dan, Avrupa'dan ve onların icat ettiği kurumlardan çözüm beklemek, beyhude bir çabadır. Bunlardan medet ummak tam bir akıl tutulmasıdır.

Her zaman olduğu gibi, yine, "kendini savunma hakkından" bahsediyorlar. Çocuk katilleri için, "kendini savunma hakkından" bahsediyorlar.