Sahnelerde ocak ayı prömiyerleri

Madem bir yılı daha kapatıyoruz ve hepimizin yeni yıldan beklentileri var, öncelikle bu iflah olmaz, ısrarlı saflığımızdan ötürü kendimizi bir kutlayalım. Her aralık ayı geldiğinde bu ayın sonunda sabahları güneşin bambaşka bir parıltıyla doğacağına inanmak azımsanacak bir şey değil. Vazgeçmeyelim, bir gün mutlaka.

Sonra gene madem herkes ilgilendiği alanlarda geçen yılın dökümünü, gelecek yılın beklentilerini sıralıyor, biz de sahnelerden birkaç not iletelim.

Ben zamanında "enler" listelerinden yeterince ağzı yanmış biriyim. Bunlar sadece ocakta perde açacağını duyup kendi kendime merak ettiklerim, sizleri de haberdar etmek istediklerimdir, o kadar.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Uykusuz Bir Rüya, Salim

Gördüğümden, hatta "Karanlık Gece" gösterime girerken röportaj yaptığım Berkay Ateş söz ettiğinde beri merakla beklediğim "Uykusuz Bir Rüya, Salim" 4 Ocak'ta Alan Kadıköy'de perde açıyor. Tiyatro D22'nin 10. yıl oyunu bu, ailesi tarafından amcasının kebapçı dükkânında çalışmak üzere Adana'dan İstanbul'a gönderilen Salim'in hikâyesini anlatıyor. Berkay Ateş, oyunculuk kadar oyun yazarlığında da yetkin bir isim, onun yazması ve oynaması, daha önce "Hayvan Çiftliği"nde de birlikte çalıştığı hocası Yiğit Sertdemir'in yönetmesi, yeterli merak etmem için.

Öteki

"Emin Alper tiyatro oyunu yönetiyor" başlı başına bir merak unsuru. Metni Dostoyevski'nin "Öteki" romanından uyarlamış olması ikinci. Almış Dostoyevski'nin karakterini 170 yıl yolculuk ettirip bugünün İstanbul'unda bir banka şubesine getirmiş. Kıskanç ve içten pazarlıklı iş arkadaşlarıyla çevrili, önü kayırmacılık ilişkileriyle kesilmiş Burak Çıplak bir yandan da müttefik mi düşman mı olduğu belirsiz ikiziyle mücadele ediyor. Cem Yiğit Üzumoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş ve Gökhan Yıkılkan'ın oynadığı oyun, Luz Yapım prodüksiyonu olarak 12 Ocak'ta Maximum Uniq Hall'da perde açacak.

Hücreler

Engin Günaydın'ın uzun zamandır beklediğimiz oyunu "Hücreler" 19 Ocak'ta Maximum Uniq Hall'da perde açıyor. Engin Günaydın'ın yazıp Doğu Yaşar Akal ile beraber sahnelediği BKM yapımı oyun, çöken bir insan organizması içerisinde hayatta kalma mücadelesi veren hücrelerin hikâyesini anlatıyor. Nejat isimli organizmanın çöküşü, karısı Melahat'ın kendisini patronuyla aldattığını öğrenmesiyle başlıyor. Nisan Ceren Özerten'in yapımcılığını üstlendiği oyunda Engin Günaydın, Cengiz Bozkurt, Kubilay Aka, Nilperi Şahinkaya, Deniz Cengiz, Gökçen Gökçebağ, Şinasi Yurtsever'den oluşan ana kadroya sekiz kişilik ansambl eşlik ediyor. Müziklerde Tolga Çebi'nin imzası var.