Cansız-Ruhsuz Mankenler

Önceki yazımızda bilge lider Aliya'nın "kültürsüzlük seli" olarak tanımladığı seküler yaşam biçimi istilasının ürünü olan ve hazlarını tatmin etmekten başka hiçbir şey düşünmeyen ruhsuz insan tipinin hızla çoğaldığına dikkat çekmiştik. Sosyolog Şeriati, "Biz ve İkbal" kitabında bu insanları şöyle tasvir eder:

"İnsanlar cansızruhsuz ve soğuk mankenlere dönüştüler; cansız mankenler gibi değişip duran modalar sırtlarına ne giydirirse giydirsin, 'hayır' diyemiyorlar.

Yüce amaçları: fazla çalışmak, otomobil ve apartman sahibi olmak.

Dertleri: Borç, trafik, taksitler ve giyim.

İnanç ve düşünceleri: Kitle iletişim araçlarının şırınga ettiği bilgi ve haberler.

Edebiyat ve sanatları: Esrar, alkol, marihuana (bir uyuşturucu türü), polisiye romanlar, hasta ruhların saçmalıkları, sapık izmler, seks ve vurdulu kırdılı filmler, renkli televizyon dizileri, reklam posterleri, moda gibi değişip duran ideolojik, felsefi ve siyasi akımlar...

Ahlakları ve aile ilişkileri: Amerikan ailelerinin uygar (!) yaşam biçimi"

Aslında, bu çağdaş insan tipi, şu hadis-i şerifte tanımlanan insanların ta kendisidir: "İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki; gayretleri mideleri, dinleri paraları, şerefleri servetleri, kıbleleri de kadınları olacak. Onlar aza kanaat etmeyecekler, çok ile de doymayacaklar." (Deylemî; Râmuzü'l-Ehâdîs.)

Resulullah Efendimiz (s.a.) bir başka hadis-i şerifinde; altına ve gümüşe, dinara ve dirheme (paraya), kumaşa ve abaya kul olan bu insan tiplerinin helâk olduklarını ve helâk olacaklarını beyan buyuruyor:

"Paranın kulu yüzüstü düşsün (sürünsün), helâk olsun! Dinarın kulu yüzüstü düşsün (sürünsün) helâk olsun. Saçaklı ve şatafatlı (gösterişli) elbiselerin kulu yüzüstü düşsün (sürünsün)! Midenin kulu yüzüstü düşsün (sürünsün) helâk olsun, yıkılsın, baş aşağı olsun! Bir şerre uğrarsa kurtulmasın ki o, kendisine verildiği zaman razı olur, verilmezse kızar ve öfkelenir." (Buhârî, Cihâd 70, Rikak 10; İbn Mâce, Zühd 8.)

Gerçek şu ki, hadis-i şeriflerde haber verildiği üzere, dini-imanı para olan, serveti şeref vesilesi sayan, midelerinden ve diğer hazlarını tatmin etmekten başka bir şey düşünmeyen, karınları doysa da gözleri doymayan, cinsel arzularının zebunu olup kadını adeta kıble edinen kanaatsiz ve doyumsuz bir insan tipi ile karşı karşıyayız. Yazık ki, bu insan ve toplum tipi "paranın kulu", "mideninşehvetin kulu" ve "gösterişli elbiselerin kulu" olmuştur artık. İşte bu, "çağdaş putperestlik"tir; "neo-paganizm"dir Çağdaş insan; paraya, servete, şehvete, mideye, giyimemodaya tapar hale gelmiştir ve bunun sonu da helâk oluştur!

Kur'ân'da tanımlandığı üzere, "hevasını ilah edinen" ve arzu ve isteklerinden başka bir ilah tanımayan insan tipi, "hayvanlar gibi, hatta onlardan da sapkındır" (2543-44) ve bu varlık türü helâki hak eder!

Şeytani odakların ürettiği sapkın izmlerin, felsefi, ideolojik ve siyasal akımların beslediği bu