Ruşen bize nedir ki

İncirlik'te konuşlu 10. Tanker Üs Komutanlığı TSK'nın ihtiyaçlarına binaen 10. Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Görünürde basit bir isim değişikliği gibi olsa da TSK birimlerini Teşkilat-Malzeme-Kadro (TMK) üzerinden anlamak gerekir.

Bu perspektiften bakıldığında konunun basit bir isim değişikliği gibi algılanmaması gerekir zira tanker üssünden ana jet üssüne dönüşmek TMK'da da köklü değişiklik yapmayı gerektirir.

Buna neden ihtiyaç duyuldu

Son zamanlarda Suriye ve Doğu Akdeniz merkezli yaşanan gelişmeler, Gazze soykırımı ve İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim anlaşılan o ki bu bölgede daha fazla muharip güç bulundurmayı mecbur kıldı.

Bunun dışında KAAN Milli Muharip uçaklarının 2028 senesinde 20 adedinin TSK'ya teslim edilecek olması ve yeni tedarik edilen F-16 uçakları, yeni bir ana jet üssü oluşturulmasına sebebiyet vermiş olabilir.

Bu gelişmeler dünyada sular ısınırken Türkiye'nin de kararlı bir şekilde hazırlıklarını sürdürdüğünü gösteriyor.

Böyle bir ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapsamlı Irak ziyareti başlıyor.

Irak ile terörle mücadele başta olmak üzere su, enerji, ticaret, savunma sanayii ve refah yolu-kalkınma projesi başta olmak üzere birçok konu görüşülecek.

Türkiye, İran'ın İsrail'e İsrail'in de İran'a yaptığı saldırılarda dahi bu ziyaretten dikkatini başka noktalara tevcih etmedi.

Israrla bu ziyareti gündemde tuttu.

Buradan anladığımız Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası Irak'taki terör örgütüne yönelik harekat her an başlatılabilir.

Türkiye ne istiyor

Türkiye, sınırları dışında kendisine yaşam alanı bulan ve istediği zaman Türkiye'ye yönelik saldırı gerçekleştirebilecek bir potansiyeli bulunan hiçbir terör örgütünün varlığını istemiyor. Bu terör örgütleri Irak ve Suriye coğrafyasında varlıklarını muhafaza etmeye devam ettiği sürece, Türkiye üzerine plan yapanlar tarafından kullanılmaya devam edecekler.

Türkiye bu akbaba tüneklerini çok iyi görüyor ve tedbir almaktan da imtina etmiyor ve etmeyecektir de.

Türkiye'nin bu kararlılığının terör örgütü hamilerini nasıl rahatsız ettiğini anlamak için her zaman hamilerin ne dediğine bakmak doğru sonucu vermeyebilir, ne de olsa o makamlar diplomatik bir lisan ile konuşmak zorundalar.

Bu durumlarda mesela yurt dışından fonlanan Ruşen Çakır ve onun işlettiği haber kanalları gibi fonlanmış kanallara bakmakta fayda görürüm zira kimin çanağından yersen onun kılıcını sallarsın demiş atalarımız.

Ruşen Çakır basına düşen haberlere göre '