Habsora eşliğinde soykırım

Bırakalım öyle beylik laflar ile ekranda 'İsrail hedef gözetmeksizin ateş ediyor ve bombalıyor' laflarını. İsrail alenen hedef gözeterek ateş ediyor lakin gözettiği hedef sivil hassasiyetinden ileri gelmiyor bilakis daha fazla sivil ve çocuk katletmek isteğinden dolayı hedef gözetiyor.

Hatta bunun için yapay zeka da kullanıyor: Habsora

İsrail, Gazze'nin tamamını adeta bir tapu kadastro parselasyonu gibi parsellere ayırmış ve her bir parsel ortalama 200 metreye 200 metrelik alanları ihtiva ediyor. Bu daracık alanlardaki her bir bina tek tek bilgisayarlara aktarılmış ne kadar elektrik kullanılıyor ne kadar su tüketiliyor ve kaç kişi yaşıyor tüm veriler yapay zekanın kullanımına sunulmuş.

972mag.com isimli dijital yayın yapan haberanaliz sitesinde İsrail'in eski istihbarat uzmanları, görgü tanıkları ve İsrail ordu sözcüsünün ağzından çıkanlar üzerine yapılan analiz adeta kan donduracak cinsten.

Habsora isimli yapay zeka sayesinde daha az bombardıman ile daha fazla insan nasıl katledilir hesaplaması yapılarak bombardıman yapılmış. Yüksek katlı binaların birinci öncelikli hedefler olması da bu yüzden yani insan yoğunluğundan dolayı.

Peki bir ordu neden daha fazla kadın ve çocuk katletmek ister ki

İşgal devletinin buradaki mantık örgüsü ne kadar çok kadın ve çocuk öldürülürse Filistinlilerin Hamas militanlarına o denli baskı kuracakları üzerine kurulu.

Gelin görün ki bu bir işe yaramıyor.

Kadınların hedefte olması ise direkt doğurganlığı tırpanlamak.

Diğer sebep, çocukları katlederek Hamas'ın insan kaynağını kurutmak.

Bu kadar da olmaz demeyin oluyor işte.

Ve elbette İsrail vatandaşlarına 'bakın görün nasıl taş üzerinde taş, omuz üzerinde baş bırakmıyoruz' mesajının verilmesi son derece ciddiye alınması gereken bir diğer husus. İsrail'de yapılan kamuoyu yoklamalarında İsrail'in haddinden fazla güç kullandığını öne sürenlerin oranı yüzde iki bile değil.

O yüzden işgal devletinde yaşayanların halet-i ruhiyesini iyi anlamak lazım gelir.

Mezkûr haber ajansında yapılan analizde aynen şu cümleler geçiyor: 'Eğer üç yaşında bir kız çocuğu katledildiyse bu istenmeden oluşan bir zayiat değil bilakis planlı ve öngörülen bir öldürmedir.'

Haberde, her bir bombardıman sonucunda katledilecek sivil sayısı dahil her şeyin çok büyük bir doğruluk oranı ile önceden bilindiği bildiriliyor. Eğer gerçekten bir uluslararası düzen olsaydı ve uluslararası bir ceza sistematiği olsaydı bu tespitler kan donduracak değerdeki deliller kategorisinde olurdu ama konu İsrail ve Siyonizm olduğunda tüm anlaşmalar ve normlar devre dışı.

Habsora isimli bu yapay zeka sayesinde İsrail bombardıman edilecek alanları ve hedefleri çok daha seri bir şekilde ortaya koyma imkanı ele geçirmiş. Yüzlerce istihbarat elemanının aylar içerisinde çıkartabileceği hedef sayısına, bu sayede saatler içerisinde ulaşır olmuşlar.