İş işten geçmeden...

Dünya nice savaşlar gördü ama şimdiye kadar böyle hastane, cami, okul saldırısı ve bombalanmasını görmedi. Bir milleti yok etmek için ne varsa yapıyorlar, sonra da hastane bombalanması için suçu karşı tarafa atarak bütün dünyayla dalga geçiyorlar!..

Ona dur ne yapıyorsun demesi gerekenler koca okyanusu aşarak geliyor çoluk çocuk hiç kimseye merhameti olmayan bir zalime sarılıp onu kucaklıyor. Memnun bir yüz ifadesiyle pişkince hastanenin bombalanmasına patlama diyor ve bunu karşı tarafın yaptığını söyleyebiliyor. Ülkesine döner dönmez de şimdiye kadar görülmemiş miktarda savaş yardımı çıkarmaya çalışıyor. Onların inancına göre kendilerinden olmayanı insandan saymazlar. Bütün insanlığın kendilerine hizmet için yaratıldığına inanırlar. Dünyadaki bütün mallar onlar için yaratılmış derler. Kendilerini dünyanın görünmez bir devleti olarak görürler. Cihan hâkimiyeti kurmak için nüfusları yeterli olmadığı için milletlerin zayıf karakterli insanlarını ayartıp menfaatler vadederek kendilerine hizmetkâr yaparlar. İhanet edeni ise yaşatmazlar.

Bu zalim zihniyet her tarafı yaktı, yıktı, bombaladı yetmedi şimdi de sağ kalanları da öldürüp temizleyeyim diye kara harekâtını gündemde tutuyor.

Bunlara bu gidişle kimse dur diyecek gibi görünmüyor. ABD zaten emirlerinde, Rusya Ukrayna bataklığına saplanmış kendi havasında, Çin ekonomik bakımdan dünyayı teslim alma peşinde. Avrupa ülkeleri İslam ve Filistinli düşmanlığı peşinde yarışıyorlar. Geriye İslam ülkeleri kalıyor, onlar da başlarını kum çölüne gömmüşler bana dokunmayan yılan bin yaşasın keyfiyeti içinde bir araya gelemiyorlar. Ellerinde petrol denen bir cevher var ama ne yazık ki bunu koz olarak kullanıp bunu fırsata çeviremiyorlar!..

Bu gidişle İsrail durdurulamazsa işgal ve savaş sadece Filistin'de kalmayıp Lübnan, Ürdün ve diğer İslam ülkelerine yayılması kaçınılmaz olacaktır. Türkiye dışında, olaya kaygıyla bakan ve barış için çırpınan başka İslam ülkesi görünmüyor. İş işten geçtikten sonra akılları başlarına gelecek ama umarım o zaman çok geç olmaz. Temennimiz bir an evvel barışın sağlanması ve daha fazla masum kanının akmasının önlenmesidir. Sağlık ve esenlik dileklerimle.

Aslan Torun

ŞİİR

GAYYA KUYUSU

Geldim kapıya çaldım açın diye sen kimsin ki

Neyin ve kimin var kimin var yalnızlık dışında

Ruhum daraldı gözlerim karardı düştüm

Yalnızlık ve karanlıkta kayıp âleme.

Ölmekten beter bir dünya içine girmişim,

Her yer karanlık gözlerim kör ruhum yaralı.

Bir de sen vurma anne baba hasta.

Sevda uzakta ben gayya kuyusunda

Ağzıma geleni söylemek istedim pervasız,