Fatih'in zatının tanzim ve tahrifi

Garplılar (Batılılar) bugünkü rafine teknik ve medeniyetlerinin inşasında Müslümanlar baş müessir (etkili) olduğu hâlde onları yok saymışlar, kendi medeniyetlerini Antik Yunan'ın halefi kabul etmişler ve bunu "tarih yazıcılığı" vasıtasıyla dünyaya kabul ettirmişlerdir.

Mamafih, İslam medeniyet dairesi içinde yetişmiş öyle insanlar olmuştur ki kudretli Batı "tarih yazıcılığı" alışkanlık kesbettiği (kazandığı) hâlde bunları yok sayamamıştır.

Bunlardan biri de Sultan Fatih'tir. Sultan Fatih'in ardında bıraktığı zât-ı manevisi "kudretli Batı tarih yazıcılığı"ndan dahi sıyrıldığı hâlde Türkiye'deki bazı seküler çevrelerin tahrifine bozmasına değişikliğe uğratmasına maruz kalmıştır. Bu konuda gerçekten ecdadımıza haddinden fazla haksızlık yapılmaktadır.

Bu mezkûr zümre (belirtilen grup) Fatih'in zihnî ve fikrî inkişafını (gelişimini) tamamladığı İslam-Osmanlı medeniyet dairesi ve muhitini (çevresini) yok sayıp Fatih'in büyüklüğünü Antik Yunan'a olan ilgisine bağlamışlardır. Hatta bunda o kadar ileri gitmişler ki Fatih'in yetiştiği muhitin ve medeniyet dairesinin değerlerine muarız (karşı) olduğunu dahi iddia etmişlerdir.

Fatih'in, kendisi ve Antik Yunan'ın muvaffakiyetleri haricine gözleri kapalı olan Garplılar dahi kabul ettiği hâlde Türkiye'deki bir kısım seküler çevreler ancak maksatlı bir tanzime (düzenlemeye) tutarak kabul edebilmişlerdir. Bu tanzimin, bu düzenlemenin ilmi olmadığı aşikârdır.

Umarız bu tahrifat, istikbâli inşa etmesi beklenen genç ve taze nesiller tarafından itibara şayan görülmeyecek ve tarihî şahsiyetler olduğu gibi tüm hakikatiyle tanınacaktır... Yani bu bozulmalar ve yanlış anlatımlar inşallah gençlerimiz ve yeni kuşaklar tarafından değer görmeyecektir. Onlar bu çalışmaları değerli bulmayacaklardır. Aksine tarihî şahsiyetlerimizi layık oldukları değerde öğrenecek, tanıyacak ve hakkıyla bir sonraki kuşaklara tanıtacaktır...

Rumuz: "İndala" ŞİİR SENİ SEVDİĞİM İÇİN Küllerinden doğarım, güllerinden açarımBülbül olup uçarım, seni sevdiğim için Lavantalar kıskanır, dikenlere yaslanırDeli gönlüm uslanır, seni sevdiğim için Git desen de kalırım, senle nefes alırımHem güler hem ağlarım, seni sevdiğim için Pervaneler yanamaz, divaneler bulamaz.Deli gönlüm bunamaz, seni sevdiğim için. Gece olur aydınlık, kaçıp gider karanlık.Hilal yapar tanıklık, seni sevdiğim için. Acılarla büyüdüm, umutlarla yürüdüm.Senin gibi görürdüm, seni sevdiğim için. Çağırmadan gelirdim, sana kıymet verirdim.Beklemekten delirdim, seni sevdiğim için. Naz yaparak beklettin, aşka elem yüklettin.Âşık gönlüm sabrettin, seni sevdiğim için. Aciz kulum nihayet, aşkım meşhur rivayet.Duyamazsın şikâyet, seni sevdiğim için.