Ey insanlık, ey vicdanlar neredesin -1

Savaş devam ediyor, iki haftaya girildi... Daha doğrusu savaş değil bir milletin toptan yok edilmeye çalışıldığı bir insanlık dramı devam ediyor.

İnsanlık bitmiş, vicdanlar kararmış, Allah korkusu kalmamış, insanlıktan nasibini almamış, çoluk, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç demeden savunmasız önüne geleni acımasızca en vahşi şekilde katleden, soykırımın yaşandığı bir katliam devam ediyor.

Bütün dünya seyrediyor. İnsanlar seyrediyor. Avrupa seyrediyor. Birleşmiş Milletler seyrediyor. Avrupa İnsan Hakları seyrediyor. ABD, Rusya, dünya seyrediyor. NATO seyrediyor.

Arap Birliği seyrediyor. İslam ülkeleri seyrediyor. Dünya Sağlık Örgütü seyrediyor. Ey insanlık, ey vicdanlar nerdesin

Okyanusta iki balina karaya vurdu diye ayaklananlar neredesiniz Akan kan Müslüman kanı olduğu için bunların yanında hiçbir kıymeti yoktur. 11 Eylül'de ABD'deki gökdelenlerin bombalanmasından sonra bütün dünyada Müslümanlara karşı topyekûn bir saldırı başlamış Avrupa ülkelerinde Kur'ân'a yapılan yakma, yırtmalar yine ABD tarafından sözde Arap Baharı aldatmacası altında Libya'dan başlayıp Mısır, Irak ve Suriye'de devam ederek bütün Orta Doğu'ya yayılmıştı. Bu savaşlar ve huzursuzlukların hepsinin temelinde İsrail'in güvenliğinin temini vardır. Hepsinin tek gayesi büyük bir İsrail devletinin kurulmasıdır. Rusya, ABD ve Avrupa ülkeleri Orta Doğu'da büyük idealler peşindeler. Suriye ve Irak hem Rusya hem de ABD işgalindedir. ABD bu bölgede varlığını sürdürebilmek için bölgedeki terör örgütlerine artık alenen destek vermektedir. Başta ABD olmak üzere hepsi İsrail'in taşeronudur.

Kendisine yapılan saldırıyı bahane ederek devamlı savunmasız insanları çoluk çocuk demeden katledenler şimdi ABD ve Avrupa ülkelerini de arkasına alarak Gazze'de bir avuç insanı gece demeden, gündüz demeden çoluk çocuk kadın erkek yaşlı demeden, üzerlerine bomba yağdırıp öldürüyor, katlediyor. Gazze abluka altında, elektrik, su, gıda yok insanlar feryat ediyor...

Aslan Torun

ŞİİR

DAYAN FİLİSTİN, GAZZE!..

Ebabil kuşlarını gönder ya Rab katından,

Alsın küffar nasibini alsın siccîl taşından

Zalimler boğulacak Müslüman gözyaşından

Dayan Filistin, Gazze dualarım seninle

Mücadeleye hazırım şu nazik bedenimle.

Silahlar hiç durmuyor mazlumları vuruyor,

Filistinli bebekler yanıyor kavruluyor

Osmanlı'nın yokluğu küffarı azdırıyor

Dayan Filistin, Gazze dualarım seninle

Mücadeleye hazırım şu nazik bedenimle

Çocukları görünce ciğerlerim yanıyor,