Kıyımdan kıyama

Türkiye'nin soykırımcı İsrail'e yönelik tepkilerini tüm dünya yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25 Ekim Çarşamba günü AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma dikkatle takip edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci İsrail'in savaş suçu olan cürümlerine yönelik çok sert uyarılarda bulunmuştu. Bu mesajlardan sonra herkesin gözü 28 Ekim'de yapılacak Büyük Filistin Mitingi'ne çevrildi. Yaklaşık 1,5 milyon kişinin katıldığı miting katil İsrail ve destekçilerine korku, Filistinlilere de moral verdi. Milletimiz, Filistinli kardeşlerimizi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da yalnız bırakmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine önemli mesajlar verdi. Gazze'de yaşanan soykırımla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli meselenin Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğine başından beri dikkat çekiyorlar. Tarihsel bağlarımız, milletimizin sorumlulukları, insani ve İslami yaklaşımlar Filistin davasına sahip çıkmamızı zorunlu kılıyor. "Gazze'den bize ne demek" bilerek ya da bilmeyerek işgalci İsrail'e destek olmaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada bir asır önce bu millet için, bu ülke için Adana neyse Gazze'nin de o olduğuna dikkati çekerek, Çanakkale Şehitleri listesinde Gazze'nin 53 şehidinin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte bizi yok etmeye kalkanların modern versiyonlarıyla karşı karşıya olduğumuzu şu cümlelerle anlattı: "Karşımızda son iki asırdır bizi siyasi, coğrafi, sosyal, ekonomik olarak adeta dilim dilim doğrayanların kapanmamış hesapları var. Bu basit gerçeği gafletten anlamayarak veya taammüden ihanetle örtmeye kalkarak, gavurun kılıcını çalanların hakikatleri ters yüz etmesine izin vermeyeceğiz." Gerçekten de Batı'nın desteğiyle Gazze'de yaşanan soykırımın hedefinin sadece orası olmadığını görmek gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tehlikenin farkında olduğunu belirterek yeniden meydan okuyan şu ifadeleri kullandı: "Ey Batı, size sesleniyorum, siz yeniden bir hilal-haçlı mücadelesini mi estirmek istiyorsunuz Eğer böyle bir gayretin içindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi, bu millet dimdik ayakta. Yine aynı şekilde, aynı kararlılıkla Libya'da neysek, Karabağ'da neysek, bilesiniz ki Ortadoğu'da oyuz." Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele sürecinde kullandığı 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ifadesini de tekrar etti.

Filistinlileri soykırıma tabi tutan işgalci İsrail'i eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İsrail yönetimi tarafından antisemitizm suçlaması yapıldı. Siyonistler, işgalci İsrail'in zulüm politikasını ve Syonizm'i eleştirenleri Yahudi düşmanı olarak ilan eden bir propagandayı yıllardır yapıyorlar. Soykırıma uğrayan Filistinlilerin haklarını savunanlara, antisemit damgası vuruyorlar. Antisemitizm, Siyonistlerin akademide, medyada, siyasette ve daha birçok alanda Filistinlilere uygulanan soykırıma karşı olan vicdanlı insanları susturmak için kullandıkları bir propaganda. İşgalci İsrail'in aynı propagandasının araçlarından biri de vatanlarını savunan, kendilerine uygulanan katliama karşı çıkan Filistinlileri terörist gruplar olarak göstermeleri. Toprakları işgal edilen ve tüm yakınları katledilen Filistinliler buna itiraz edince İsrail tarafından terörist ilan ediliyor. Sonra da topraklarını ve izzetlerini savunan Filistinlilere tüm dünyanın terörist demesi için kirli propaganda yöntemleri kullanıyorlar.