İsrail'in medya destekli soykırımı

Devlet görünümlü İsrail, Filistinlilere yönelik sistematik bir soykırım uyguluyor. İnsanlık onurunu çiğniyor. Modern tarihin en büyük katliamlarından birini yapıyor. Kundaktaki bebekleri, hamile kadınları, gençleri, yaşlıları doğrudan hedef alarak katlediyor. Gazze'de 11 günde 4 bin kişiyi şehit etti. Şehitlerin binden fazlası çocuk... İnsanlık tarihinin en kanlı örgütü olma yarışında kendi vahşet rekorlarını kırıyor. Daha önce defalarca yaptığı, ancak yeterli yaptırımı görmediği için tekrarladığı hastane vurma alçaklığını yine yaptı. Elektrik, su, gıda ihtiyacı gibi en temel ihtiyaçlardan mahrum bıraktığı insanların sığındığı hastaneyi vurarak 500'den fazla insanı katletti. Sadece son 10 yılda bile 20'den fazla hastaneyi bombalayan İsrail, utanmadan hastanenin yanını vurduğu yalanını söylüyor. Yetmiş beş yıldır Filistinlilere yönelik sürdürdüğü soykırım ve işgal yetmiyormuş gibi medya gücünü de kullanarak dezenformasyon yapıyor.

Dünyanın sözde bağımsız ve uluslararası medya kuruluşları maktullerin değil katillerin safında yer alıyor. BBC, CNN, Reuters ve daha birçok medya kuruluşu katil İsrail'i destekleyen yalan haberlere imza atıyor. Yalan haberlerle İsrail lehine algı oluşturan bu çok güçlü medya kuruluşlarına karşı İletişim Başkanlığı'mızın Dezenformasyon Mücadele Merkezi (DMD) tek başına mücadele ediyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kurduğu DMD'nin Koordinatörü İdris Kardaş ve ekibi Gazze saldırılarının başladığı andan itibaren yalan haberlerin gerçeklerini farklı dillerde paylaşıyor. Ülkemizde de sık sık başvurulan yalan haberlerin ve söylemlerin gerçeklerini paylaşan DMD, uluslararası alanda da hakikatin savunucusu oldu. Bu nedenle tüm sosyal medya hesaplarını takip etmemiz ve hakikatin yayılmasına yardımcı olmamız gerekir.

İsrail yaptığı soykırımda Filistinli sivil halkın üzerine bombalar yağdırırken, uluslararası medya kuruluşları da yaptığı haberlerle soykırımı meşrulaştırıyor. 11 gündür yaptıkları yalan haberlerle katilleri masum, katledilenleri ise katil olarak göstermeye çalıştılar. DMD, Gazze katliamları sırasında yalan haberlere yönelik bir bülten yayınladı. İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bültenin Türkçe ve İngilizcesine Filistin Özel sayısı olarak ulaşılabilir.

Bültende yer alan çok sayıda yalan haberin İsrail'in soykırımını meşrulaştırmak için sözde güvenilir medya kuruluşları tarafından yapıldığı görülüyor. Bu medya kuruluşlarının emperyalist güçlerin sözcüsü olduğunu zaten biliyorduk. Ancak İsrail'in katliamları maskelerinin bir kere daha düşmesine vesile oldu. Şimdi DMD bülteninde çok daha fazlası yer alan yalan haberlerden sadece bir örnek paylaşayım...