Kaç Mahra'nın daha hayattan kopması gerekiyor

Yıllardır Akit Medya Grubu olarak gündemde tutmaya çalıştığımız siyaset üstü önemli bir toplumsal sorunumuz var: Başıboş köpekler..

Artık öyle bir noktaya gelindi ki her an hepimiz bu saldırıya maruz kalma ihtimaliyle yaşıyoruz..

Mahallelerimiz, çarşı-pazar, marketlerin önleri, apartmanların girişleri Kafamızı çevirdiğimiz her yer başıboş sokak köpekleriyle dolu..

"Hayvanseverlik" noktasında eminim biz onlardan daha hayvanseveriz..

Bizim saygımız bütün canlıları yüce Allah'ın yaratmış olmasından geliyor..

Ancak sokaktaki başıboş köpekler, fıtratları gereği "saldırgan canlılar".. Bunu defalarca gördük, tecrübe ettik..

SADECE SON BİRKAÇ GÜN

Dün, "Edirne'de" 75 yaşındaki Zehra Uluçay, çöp dökmek için dışarıya çıktı, sokak köpekleri saldırınca kaçarken yere düşerek yaralandı. Yüzü tanınmaz hale geldi..

Önceki gün, "Kocaeli'de" 72 yaşındaki Mustafa Koç, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Baş ve boyun bölgeleriyle sol kolundan yaralandı..

"Adana'da" 4 yaşındaki Asel Uğraş, sorumsuz sahiplerinin başıboş bıraktığı yasaklı ırk Rottweiler cinsi köpeğin saldırısıyla bacağından yaralandı..

Pazar günü yine Adana'da ekmek almak için evinden çıkan Sümeyye Tek'e sokak köpekleri saldırdı. Köpeklerden kaçarken "ani refleksle yola fırlayan Tek'e araba çarptı".. Görüntüler dehşete düşürdü, Tek tedavi altında..

Adana'daki kaza 14 Nisan 2024'te yaşandı..

2 YILDIR MİLİM YOL ALINAMADI

Aynı kazadan Antalya'nın Serik ilçesinde 5 Mart 2022'de de yaşanmıştı.. Henüz 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar da başıboş köpeklerin saldırısına uğramış, onlardan kaçarken refleksle yola fırlamış ve kamyonun altında kalmıştı.

Mahra, 3 günde 3 ameliyat geçirdi, sağ bacağı kesildi, 23 gün süren yaşam mücadelesinin sonunda vefat etti..

Allah rahmet eylesin.

Aradan geçen 2 seneyi aşkın zamandan sonra Adana'da da aynı olay yaşandığına göre ülkemizde bu soruna karşı milim yol alınamamış, "9 yaşındaki bir kızın vefatından ders çıkartılamamış"..

Çünkü Türkiye'de "yine azınlığın sesi yüksek çıkmış", milyonların feryadını bastırmış.

Sözde hayvanseverlerin ve sokak köpekleri üzerinden dernek faaliyetleri yürüterek nemalananların diretmesiyle akıl dışı bir şekilde sorun çözüme kavuşamıyor.. İnsanlar ölüyor, yaralanıyor ama mesele devam ediyor..