Van'la başladılar Gazze ile devam ediyorlar! Ahmaklar anlayamıyor

Oynanan büyük oyunu görmemek için ya "ahmak" olmak gerekir ya art niyetli olmak..

Van'da bir terör sabıkalısının mazbata alamamasını gerekçe gösterip, üstelik YSK'ya yapılan başvuru cevaplanmadan, PKK terör örgütünün çağrısıyla sokağa çıkanların "kaos ve kargaşa" fragmanını hep birlikte takip ettik.

Arkasından İstanbul İstiklal Caddesi'nde başörtülü bir kadına, kadın bir polisin tokat attığını izledik.

İnsanlar henüz yaşanan olayın önünü arkasını anlayamadan, mazbata iptali yapılır yapılmaz harekete geçen çevreler, bu üzücü olayda da düğmeye bastı.

Büyük çoğunluğu Filistin hassasiyetine sahip olan Türk topumu yine sokağa çekilmek istendi.

İstiklal Caddesi'ndeki 'İsrail'le ticaret' eylemine müdahaleyi bahane eden çevreler, propagandasını sosyal medya üzerinden yürüttü.

Gazze halkının izzetini savunan Hamas mücahidlerine "terörist" diyenler harekete geçti.

Öte yandan 2024 Ocak ayında açılan "Filistin için bir genç" adlı X hesabı da provokatif paylaşımlar yaptı. Öyle ki mesajları, terör örgütü PKKYPG'nin bile sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Herkes bir anda şaşırtan bir şekilde "Filistin davasına" sahip çıkmakta yarıştı.

İstiklal Caddesi'ndeki Gazze eyleminde de "Katil İsrail, işbirlikçi AKP" sloganları atıldı. Biz bu sloganları seçim öncesinde yapılan Gazze eylemlerinde de görmüştük. Bunu yapanlar Saadet'in MGV'li gençleriydi.

İstiklal'deki eylemde başörtülü bir kadın, polise tükürdü. Kadın polis, eylemciye tokat atarak karşılık verdi. Yaşanan üzücü olay, Gazze hassasiyeti olan Türk toplumunu provoke etmek için bir araç haline getirildi.

Öyle ki "Konya'da 3 gün önce düzenlenen eylem" yeni gibi servis edildi.

Kentteki protesto yürüyüşü 4 Nisan akşamında düzenlenmiş ve gündem olmuştu. Yürüyüşü sanki o akşam yapılıyormuş gibi dolaşıma soktular. Yapılan paylaşımlarda Gazze'ye gerçekten duyarlı olan mütedeyyin kesim, sokaklara davet edildi.

Halk olarak en büyük sorunlarımızdan birisi, bir olayı gerçek kaynağına inerek analiz edip araştırmak yerine hemen her yazılana inanıyor olmamız..

Duyguları samimi vatandaşlarımızı kışkırtan isimlere baktığımızda daha da şaşırıyoruz..

Mesela mütedeyyin camiadan diye tanıdığımız, yıllardır çevrelerinden güven kazanmış gazetecilerimiz de bu oyuna alet oldular. Konya'daki yürüyüşün 4 Nisan akşamında yapılmış olmasını bilmeme ihtimalleri olduğunu düşünmezsek, içimizde maalesef hainler var.

Aykırı adlı haber internet sitesinin "İstiklal'deki eylemden sonra Konyalılar sokağa döküldü" demesi bizi şaşırtmıyor.

Ancak biraz önce bahsettiğim gazetecilerin veya mütedeyyin kesimin temsilcisi olduğunu iddia eden haber mecralarının aynı başlığı kullanıyor olması düşündürücü..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ekim'den beri durduğu yer de kullandığı cümle de ortada..

Erdoğan, İslam ülkelerinin liderlerinin yapamadığını yaparak, Netenyahu'ya bir