Bu işin hesabı Ege Akersoy'dan değil onu kışkırtanlardan sorulmalı!

Türkiye son birkaç gündür yaşanan olaylarla büyük bir imtihandan geçiyor.

Suudi Arabistan'da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa final maçının iptal edilmesiyle başlayan süreç, Galata Köprüsü'ndeki "Filistin'e destek, şehitlere rahmet, İsral'e lanet" mitinginden dönerken elinde Kelime-i Tevhid sancağı olması gerekçesiyle İsmail Aydemir'in saldırıya uğramasıyla devam etti.

Ege Akersoy adlı üniversite öğrencisi, babası yaşındaki adama "Laiklik karşıtı bayrak" taşıması gerekçesiyle acımasızca saldırdı.

Üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı sancağın manasını bilmeyen İslam cahili kesim, darbedilen ve yüzü kan içinde kalan İsmail Aydemir için linç kampanyası başlattı.

Aydemir, "rejimi değiştirme çabası güden birisi" olduğu suçlamasıyla hedefe kondu.

Kelime-i Tevhid sancağına "terör örgütü bayrağı" diyen hadsizler de çıktı... Bilen bilmeyen herkes Tevhid'e hakaret etti, Müslümanların inancına saldırdı..

Ege Akersoy'u destekleme yarışına girenler, "şiddeti" meşrulaştırdı, İslam'ın temeli Kelime-i Tevhid'e küfretti..

Büyük bir kesim de "Laiklik elden gidiyor" hezeyanıyla aynı günaha ortak oldu..

Ege Akersoy henüz çok genç bir üniversite öğrencisi. İfadesinde de ne kadar doğru ne kadar yalan olduğunu bilemesek de "pişmanım" dedi. Ayrıca, Suudi Arabistan'da Mustafa Kemal baskılı formaya izin verilmemesine kızdığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağını taşımasını beklerken, karşımdan gelen yeşil, üzeri Arapça yazılı bayrak taşıyan şahsa hitaben; 'Sen Türk Vatandaşı değil misin' dedim." ifadelerini kullandı.

Belli ki Kelme-i Tevhid'in anlamını bilmiyor. Yine belli ki Mustafa Kemal'i kullanarak "Süper Kupa" provokasyonunu tezgahlayanların etkisinde kalmış.

Akersoy'a "Ellerine sağlık" diyen Fatih Altaylı'nın, ırkçı faşist Ümit Özdağ'ın, CHP'nin arka bahçesi baroların, CHP'li yöneticilerin, Ege Akersoy'un hocası akademisyenlerin Kelime-i Tevhid sancağına "laiklik" gerekçesiyle küfredip, saldırgan genci destekleyerek, saldırıya uğrayan Aydemir'i hedef almaları, hangi açıdan bakarsak bakalım toplum huzuru için büyük ve çok ciddi birer tehdittir.. Bu eylem ve söylemlerin hiçbirisi birbirinden bağımsız düşünülmemelidir. Ege Akersoy gibi kullanılmaya müsait milyonlarca gencimiz var.. Bu konu, üzerinde kafa yorulması gereken, ülke huzurumuzu tehlikeye atan ciddi bir sorundur.

Öte yandan günlerdir hedefe konan İsmail Aydemir ile bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisine, "Aleyhinizde söylenenler sizi üzüyor mu" diye sordum. Aydemir cevabında, "Abi ben Twitter ve internet kullanmayı bilmiyorum. Yakınlarım bana anlatıyorlar,onlardan öğreniyorum. Tabii ki üzülüyorum, ben vatansever bir insanım. Bölücü değilim" karşılığını verdi.