Hukukçuları imamlar yetiştiriyorsa imamları da hukukçular yetiştirsin (!)

Türkiye'de 81 hukuk fakültesi var. YÖK verilerine göre hukuk fakültelerinde 76 bin 725 öğrenci okurken, 515'i hukuk profesörü, 3 bin 707 hukukçu akademisyen görev yapıyor. Rektörlük koltuğuna tıpçı, mühendis, ilahiyatçı gibi farklı bölüm mezunu profesörlerin atanmasında hukuken sınırlama yok. Liyakat gerektiren tıp, mühendislik, hukuk, ilahiyat gibi tüm fakültelere dekan olmak içinse dekan koltuğuna oturacak kişinin o fakülteyle aynı bölüm mezunu ve profesör olması şartı var. Devlet üniversitelerindeki 38 hukuk fakültesinden 16'sını; ziraatçi, iktisatçı, işletmeci, maliyeci, kütüphaneci, tıpçı, ilahiyatçı hatta dünya şampiyonu hafız imamlar yönetiyor.

KOLTUĞA KENDİSİNİ ATADI

Hukukta, 'dekan' olma şartlarını taşıyan 515 hukuk profesörü varken, hukuka aykırı olarak 16 hukuk fakültesine dekan atanan 16 profesör kim Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, maliyeci. Çankırı Karatekin Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, dil tarih coğrafya fakültesi kütüphanecilik mezunu. Bilgi, belge yönetimi uzmanı. Boğaziçi Üniversitesi kayyum Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, kurduğu hukuk fakültesine 2 yıldır, hukuk mezunu bir dekan ataması yapmayıp, hukuk fakültesi dekanlığına kendi ıslak imzasıyla vekaleten kendi kendisini görevlendirdi. Dava açtığı akademisyenler, öğrenciler dışında hukukla akademik hiçbir ilgisi olmayan İnci, aslında bir fizikçi.

ADALETSİZLİĞİ İŞLETTİLER

Osmangazi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erdağ, kamu yönetimi mezunu. Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Esra Siverekli, maliyeci. İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, işletmeci. İzmir Demokrasi Hukuk Fakültesi Dekanı Meltem İnce Yenilmez, iktisatçı. Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, iktisadi ve idari bilimler mezunu. Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Karaca, iktisatçı. Türkiye'nin güncel ekonomik ve mali sorunları, uluslararası sermaye hareketleri, rüzgar çiftliklerinden enerji üretimi gibi makaleler yazan bir akademisyen.

HUKUK İÇERİDEN YARALI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü ve Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rizeli. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitiren bir tıp doktoru! İç hastalıkları ve gastroenterolojide dünya çapında bir uzman olmasına rağmen "Adalet, adalet!" diye kıvranan Türkiye'de, hukukçu yetiştirmek için dekan yapılması, hocaya da zulüm! Yılmaz'dan önce hukukta dekan kimdi Öğrencilerine, "Kalıplaşmış, klasik hukuki bilgi ve düşüncenin ötesinde geleceğin kaliteli avukat, hakim ve savcılarını yetiştireceğiz. Şüphesiz ki, ülkemiz her şeyin en iyisini hak etmektedir. Bu kutsal yolculuk..." diyen İlahiyat Profesörü Şevket Topal. İlahiyatçı gitti, tıpçı geldi. RTE Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne, YÖK 5 yıldır hukukçu bir dekan atayamadı. İnanması güç ama gerçek!