Nuhun gemisine binenler eğitimde mantık arıyor!

AKP'nin, 22 yıllık iktidarında eğitim müfredatı 20 kez baştan sona ve en az 100 kez de irili ufaklı değiştirildi. Kapalı kapılar ardında yine bir müfredat değişikliği yapılıyor. Müsteşarken aldığı rejim karşıtı kararlarla bu değişimin temelini atan isim olan Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP'nin 8. Eğitim Bakanı olarak koltuğa oturunca boş durmadı. "Sadeleştirme" gerekçesiyle ders kitapları değiştiriliyor. "Bize ait, bizim değerimiz, bizim inşamız, bizim kuşağımız, bizim maneviyatımız" gibi bir dizi tanımlama sıralandı. Sonuç; İHL sayısı yetmedi, sayısal bilimler ders kitapları da dindarlaştırılıyor. Biyoloji dersinde "Hayatın Başlangıcı ve Evrim" konusunu 5 yıl önce müfredattan çıkaran MEB, bununla yetinmedi.

BÜYÜK RESİMMİŞ

Evrim Teorisi'ni "Doğruluğu ispatlanmamış" diyerek küçümseyip, yerine Yaratılış Teorisi'ni alıyorlar. Öğrenciye, "Büyük resmin arkasını göstermeyi amaçlıyoruz" diyerek, biyoloji dersine, 'Yaratıcı ve ilahi' kavramları eklendi. Yaratılış Teorisi tarihte ilk kez Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat'ta geçiyor. Tevrat'ın, 'Tekvin' yani 'Yaratılış' bölümünde; yarattığı insanlar, hayvanlar, kuşlar, sürüngenler 'gaflete düştüğü' için Tanrı'nın Nuh Tufanı ile onları yeryüzünden sileceği anlatılır. Hz. Nuh'un şahsında affa uğrayıp, kurtulmaları için Nuh Gemisi'nin gönderildiği sıralanır. Kuran-ı Kerim'de yine Nuh Tufanı, Hud 42 ve 43 ile Nuh Suresi'nde, Tevrat'taki aynı ifadelerle geçer.

PARÇALI BULUTLU

Bilim ve teknoloji çağında MEB'in yaptığı bu müfredat değişikliğini Talim Terbiye Kurulu (TTK) yönetiyor. TTK üyeleri kim TTK Başkanı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Üyesi Cihad Demirli. ÖNDER eski Başkanı, İHL mezunu Hüseyin Korkut, ilahiyat mezunu Mehmet Nezir Gül, 8 yıl zorunlu eğitim karşıtı Mehmet Gündüz gibi AKP'ye yakın 10 kişi. Gizli saklı, kapalı kapılar ardında yeni müfredatı hazırlıyorlar. Bu ekip müfredata sadece Yaratılış Teorisi eklemekle yetinmedi, matematikten integral ve kümeler konuları da çıktı. İntegralsiz, kümesiz yeni ders kitapları, 9 Eylül 2024'te öğrencilerin sırasında olacak. İntegral ne TDK sözlüğüne göre parçalardan oluşan bütün.

TERS KÖŞEDEKİLER

MÖ 200'lü yıllarda Arşimet'in ilk kez kullandığı integrali, bu çağda müfredattan çıkarmak, dini gerekçelerle bilim ve mantığın reddidir. Çürütülemez kesin konular için Arşimet, "Eşit kollara asılmış, eşit ağırlıklar dengede kalır. Bana bir dayanak verin dünyayı yerinden oynatayım" sözünden bir çıkarım yapamadılar. Newton'un, Cisimlerin Kütle Çekim Yasası'na baksalar, cisimlerin kütleleriyle doğru, mesafeleriyle ters orantılı birbirini çektiğini bileceklerdi. Koltuktaki cismi varlıkları, iktidarın 'otur-kalk' emrine tabi zatlar; Atatürk'ün 100 yıl önce kurduğu bilimsel eğitimi uçurumdan aşağı itiyor. TTK, eğitim müfredatını kökten değiştirirken kaç bilim insanına soruldu

BOZUK HESAPLAR

Matematik temel konularını, 'İntegral, sen orada kal', 'Kümeleri unutun. Mazallah iktidara karşı kümeleşirler' gibi korkularla kaldıran AKP, mantığa karşı da savaş açtı. Soran, sorgulayan, bilimle gerçeğe erişen, mantıklı düşünen nesiller istemiyorlar. İktidarın, 6 Şubat depreminde 11 şehri yerle bir eden ağır ihmalini, "Allah'ın emri" gibi dini söylemlerle geçiştirmesini, yeni nesil yutmuyor. Oyunlar teorisi ve diferansiyel denkleminde köklü değişimler yapan ünlü matematikçi Prof. Dr. John Nash, "İyi matematik bilmeyen toplumlarda adalet yoktur" diyor. 17 bin lira asgari ücret alan asli yurttaş, vekiline 110 bin lira maaş ödüyorsa geçmiş olsun! Bu topraklarda 'Adalet' sadece bir siyasi parti adıdır.