Sosyal medyanın güzel yüzü

HER alanda eğer işin içine 'para kazanma' ihtimali giriyorsa, işler çirkinleşiyor. Bunu ülkemizde ne yazık ki sürekli görüyoruz. Sosyal medyada hayvanseverlerin sevgisini suiistimal ederek topladığı paralarla yolsuzluk yapanları da, kurduğu suç şebekesini bu paralarla ayakta tutanlara da tanık oluyoruz.

Şimdi bunun tersi bir şey aktaracağım. Rachael Rodgers, Kanada'nın Alberta eyaletinde küçük bir kasaba olan Exshaw'da yaşıyor. Sosyal medyada gezi fotoğraflarını paylaşıyor ve büyük bir takipçi kitlesine sahip. Sayı büyüyünce bunu bir hayır işinde kullanabileceğini düşünerek, bulunduğu yerdeki yerel barınağa giderek, oradaki köpekleri fotoğraflayıp hesabında paylaşıyor. İlk paylaşımın viral olması onu yüreklendiriyor ve bir köpeğin hayatını değiştirebildiğini görerek çok mutlu oluyor.

"Başlangıçta böyle bir proje için bir planım yoktu. Barınağa gönüllü olarak gidip orada sahiplendirilebilir köpekleri fotoğraflamaya ve bunları paylaşmaya karar verdim."

İlk adımın devamı çorap söküğü gibi gelmiş. Şu anda 20'den fazla barınakla çalışıyor ve köpekleri milli parklarda yürüyüşe çıkarıyor, kano yapıyor ve fotoğraflıyor. Rodgers'ın paylaştığı köpeklerin neredeyse hepsi sahiplendirilmiş. Sadece Paddy, Aurora ve Wilma sahiplendirilememiş.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bulunduğu noktadan herhangi bir yöne 60-90 dakika gitmek için bir plan yapıyor ve bu plan doğrultusunda, beraber yolculuğa çıktığı köpeğin kişiliğine dair edindiği bilgiye göre esnek bir seyahat gerçekleştiriyor. Orada da köpeğin harika fotoğraflarını çekiyor.

ONLARI ASIL DOĞALORTAMDA TANIYIN

Yol boyunca köpeklerin arabada nasıl tepki verdiğini göstermek için arabadan videolar da paylaşan Rodgers, sahiplendirme köpeklerle seyahat etmenin zorlayıcı olabildiğini ama onları paylaşma ve bu şekilde sahiplendirme ihtimalinin onu şevklendirdiğini aktarıyor: "Kazara bir köpeğin hayatını değiştirme fırsatı için bunu yapıyorum" diyor.

Son sözü çok güzel özetliyor durumu aslında: "Bir köpeği barınak ortamındaki karakterine dayalı olarak yargılayamazsınız. Bu doğal bir ortam değil. Onları doğal bir ortama çıkarıp sahiplenici ailesinin onlarla yapabileceği şeyleri göstermelisiniz."

Köpekleriyle seyahat etmek isteyenler için de bir tüyosu var Rodgers'ın: Köpeğin ruh haline dikkat edip, köpeklerin arada gezip etrafı koklamaları için zihinsel bir mola verilmesinin önemli olduğunu söylüyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Rachael Rodgers'ın muhteşem Instagram hesabını takip edin. Hikâyeleri seveceksiniz. Adresi: https:www.instagram.comtrailsandbears