Petrol vahşi bir hayvan gibidir! Gabar'dan petrol fışkırıyor, Karadeniz'den doğalgaz

Gabar'dan, Kato'dan petrol fışkırıyor, Karadeniz'den doğalgaz

Ajanslara çok önemli bir haber düştü geçenlerde ve öylesine bir iç çektim ki anlatamam Bir zamanların terör yuvas olduğunu düşündüğümüz Gabar'da günlük petrol üretiminin 30 bin varile ulaştığı bilgisi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından açıklandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Gabar'dan günde 30 bin varil petrolün çıktığını duyurdu. Kimse bunu beklemiyordu

Bir zamanların Türkiyesinde her geçtiğimiz gün kahrolduğumuz şehit haberlerinin ana merkezlerinden biri olan Gabar'da şimdi ise rekor üretim ortaya çıktı.Dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticileri ile yarışan Türkiye bu daha başlangıç der gibi peş peşe adımalr atıyor.

TPAO'nun yaptığı paylaşımda, "Şırnak Gabar Dağı bölgesinde, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız toplam 23 kuyuda günlük 30 bin varil petrol üretime ulaştık. 2023 sonu hedefimiz günlük 35 bin varil petrol, 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varil petrol. Bu başarı, ülkemizin enerji bağımsızlığına doğru attığımız sağlam adımların bir yansımasıdır. Gururla paylaşıyoruz." denildi.

Evet yanlış duymadınız 23 kuyuda günlük 30 bin varil petrol. Şimdi şunu bazı aklı evveller hemen diyebilir. Yahu bu variller neden ülkemizdeki petrol fiyatlarını düşürmüyor. Evet düşürecek elbette ama herşeyin bir zamanı olduğunu yıllardır bu soruyu sormadığınızı da neden irdelemediğinizi bende sizlere ters bir soru olarak sorma yetkisini bulurum kendimde

Bakınız, eğer bir ülkenin topraklarında terörden arındırılmış bir bölgede rekor bir varil sayısına ulaşıp bunu 2024 yılında da 100 bin varile ulaştırmayı düşünen bir güç varsa ülkenizde bu sizin için büyük bir gurur vesilesi olmalıdır. Bunun lamı cimi yok, yahu bir zamanlar burada terör vardı Buradaki bir çok esnaf kepenk bile açamıyor, hayat bile yaşamıyordu. Şimdi ise Şırnak'da her açılan kuyudan petrol fışkırıyor, esnafın yüzü gülüyor, iş gücü artıyor, istihdam artıyor. Daha da ötesi yaşanacak bir hikaye yazılıyor artık.

Türkiye'nin petrol üretiminin tamamı şu anda günde 100 bin varil ve bunun dörtte birinden fazlası Şırnak'tan, Gabar ve Kato dağlarından ülkemize kazandırıyor.
Her gün yüzlerce tankerle çıkan ham petroller rafineriye Batman'a taşınıyor Bölge halkının demeçlerine ve bakanların girişimlerine baktığınız zamanda yeni rafineriler kurulması an meselesi, bunların kurulması demekse istihdamın büyük ölçüde Güneydoğu'yu daha da güçlü bir hale getirmesi demek.

1850 metre yükseklikteki Gabar Dağı, 2900 metre yükseklikteki Kato dağı ve 1556 metre yükseklikteki Sırmalı dağı artık bölgenin en dinamik yerleri arasında. Bu bölgelerde Türk mühendisleri harıl harıl petrol arıyor ve ülke ekonomisini şahlandırmak için terinin son damlasına kadar savaşıyor. Bu işte bereketin, bu işte bir olmanın ve bu işte millet olmanın işaretlerini görmeniz mümkün.


Ülkeyi sevmek demek, ülkeyi savunmak demek işte böylesi kalıcı eserlerle ekonomiyi şahlandırmak demektir.