Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Gazeteci Abdülkadir Selvi İle İlgili Notlar

Geleceğin inşası için,geçmişin bilinmesi ve bugünün anlaşılması gerekmektedir. Özellikle ülkemizin iç ve dış siyasetindeki olayları bilmek için tarihten yararlanmak gerekir. Bu yararlanma esnasında kutuplaştırıcı,rencide edici usluplardan, tavırlardan kaçınmak milli birlik ve bütünlük açısından önemlidir.Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan vatandaşlar olarak herkesin amacı dayanışmadır.
Ülkemizin,tarihsel süreç içerisinden bugüne kadar olan aşamalarda sürekli zorlu merhalelerden geçtiği bilinmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili demecinde: "Hep diyorum ya seçim sürecine girildi, operasyonlar başladı. Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmaya kalkanlara meydanın boş olmadığını, milletimizin istiklaline ve istikbaline sıkı sıkıya sarıldığını göstermek boynumuzun borcudur..." Gazeteci Abdülkadir Selvi de bu sözleri gündeme taşıyarak,Suudi Arabistan'daki maç durumunu ortaya koymuştur. Bu durum tespitini farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı ve karşılığı yoktur.Kendi mücadelesi,iradesi ve kararlılığı ile bugünlere gelen deneyimli gazeteci Sayın Abdülkadir Selvi, kamuoyunun nabzını tarafsız ve başarılı bir şekilde tuttuğuna uzun yıllar tanıklık ettim. Sayın Selvi'yi 1993'de beri tanıyor ve takip ediyorum.Polemikten uzak, doğru vakitte doğruları yazan mücadeleci ve tecrübeli isimdir.Sayın Selvi, kimseye karşı kötüleyici dil kullandığına okuyucuları olarak hiç tanık olmadık. Bu analiz ve tespitlerde esas olan realiteyi ortaya koymaktır.Zaten Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçı ile ilgili değerlendirmeyi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Sayın Selvi de Cumhurbaşkanımızın söylemlerini ortaya koymuştur. Hepsi budur.Bunun dışında konuyu farklı mecralara çevirmenin bir karşılığı yoktur.
Fenerbahçe'nin Tarihe Tanıklığı Gündem Olmalıdır.
Sayın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bilindiği gibi 3 Mayıs 1907 yılında kurulan Fenerbahçe, tarihe tanıklık etmiş, milli duyguları bütünleştirmek için çaba göstermiş bir takımdır..Atatürk te diğer takımlara olduğu gibi Fenerbahçe'ye de sempati duymuştur. Ayrıca Çanakkale Savaşı'na katılanlar arasında Fenerbahçe'nin bilinen oyuncusu Arif(Emirzade), başta olmak üzere birçok futbolcu bulunmaktadır.Beşiktaş,Galatasaray oyuncuları gibi Fenerbahçe oyuncuları da Çanakkale savaşı'nda şehit olmuşlardır. Bu oyuncular savaşa giderken "Önce vatan" demişlerdir.Sayın Ali Koç siz de Atatürk'ü, Cumhuriyetimizi hem de Çanakkale ruhunu her vakit olduğu gibi statlara taşıyarak, Misak-ı Milli Sınırları içinde "Vatan Bir Bütündür Parçalanamaz" milli duyguları ile seksen beş milyonun takdirini sürekli kazanırsınız. Millet olarak,klasik polemiklerden uzak durarak Cumhurbaşkanımızın bütünleştirici şu tespitlerini esas almalıyız: Misak-ı Millî,(Milli Ant,Milli Yemin) Türkiye'nin Suriye'deki askerî harekâtlar sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "beka sorunu" çerçevesinde dile getirildi. Nitekim, Cumhurbaşkanı Erdoğan 18.10.2016 tarihli Beştepe'deki konuşmasında"Misak-ı Millî'yi anlarsak Irak ve Suriye'deki sorumluluğumuzu anlarız" demiştir.100.yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kazanımlarını milli bütünlük içinde sevgi ve kardeşlik ile paylaşarak her vakit yapıcı olmak gerektiğini hatırlatmalıyız.