MHP ve Güneydoğu seçmenleri

Yaklaşan mahalli seçimlerde, MHP'nin yerel seçimlerindeki oy potansiyelini tarihsel süreç içinde hatırlamak gerekir.Bu süreçte MHP'ye Güneydoğulu vatandaşlarımızdan da büyük destek geldiğini hatırlatmak gerekir. İstanbul başta olmak üzere, bütün Türkiye'ye yayılan bölge halkı, ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasal gidişatına katkıda bulunmaktadırlar. Günümüz dünyasındaki gelişim ve değişimi yakından takip eden bölge halkı; Aydın,Muğla,Kayseri,Yozgat,Trabzon,Ankara,Konya vb. yerlerdeki MHP'liler ile bütünlük içinde yaşamışlar ve akraba evliliği yapmışlardır.Geçmişte de bölge halkı arasında MHP'nin bir zemini olduğunu unutmamak gerekir.

MHP lideri Alparslan Türkeş; "Güneydoğu sorunu için her türlü fedakarlığa" hazırım ifadelerini sıkça kullanarak bölge ile bütünleşme yoluna giderek; geçmiş dönemlerde Malatya, Bingöl, Elazığ belediye başkanlıklarını almıştı. Şanlıurfa'daki Arap aşiretleri, Kayı Boyundan gelen, Karakeçili aşireti ve birçok aşiretin değişik zamanlarda MHP'yi destekledikleri bilinmektedir. Ayrıca MHP, Iğdır'da, Şanlıurfa'da,Malatya'da, Adıyaman'da, Elazığ'da, Erzurum'da ve birçok yerde vekil çıkartmıştı. .Devlet Bahçeli ve ekibinin, bölge halkına yönelik birleştirici ve destekleyici üslubunun önemli olduğunu hatırlatmak gerekir. 31 Mart Belediye seçimlerinde de değişik bölgelerde yaşayan Doğu ve Güneydoğulu hemşehrilerimizin MHP'ye destek vereceği bilinmektedir.

SAYIN SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, "DOKTORLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILMALI"

Uzun ve yorucu emekler ile meslek yaşamına başlayan doktorlar, yoğun bir şekilde kamu hizmeti vermektedirler. Ancak bazı hastaların, doktorlara karşı uyguladıkları şiddetleri kamuoyunda üzülerek izliyor ve okuyoruz."Hasta yakınları doktoru darp etti."vb. haberler. Bir hasta elini kolunu sallayarak pervasız bir şekilde doktor odasına girip doktorlar ile tartışa bilmektedir. Bu durumda yoğun olan doktorun, çalışma temposu bozulduğu gibi kamu hizmeti de ister istemez aksamaktadır. Sayın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Doktorların rahat ve güvenli çalışması için sağlık ocaklarında da güvenlik görevlilerini istihdam etmek için çalışmalar yapmanız kamuoyunun faydasına olacaktır. Doktorların daha rahat ve ehemmiyetli çalışması demek kamu hizmetinin verimli olması demektir.