Belediye Başkanlarında Olması Gereken Vasıflar ve Dr. Faruk Özlü Örneği

Belediye Başkan adaylarının netleşmeye başladığı bu süreçte kimler, niçin aday yapılmalıdır Sorusunun cevabını netleştirmek gerekir. Uzun yıllar basın yayın ile iç içe olmuş birisi olarak, sahada halkın beklentilerinin fotoğrafını ortaya koymak gerekir.Bu bağlamdan yola çıkarak başkan adaylarının vasıflarını örnek bir belediye başkanını esas alarak açıklamakta fayda vardır.Halk ile bütünleşme becerisi, bürokrasi ve siyaset deneyimi olan şahsiyetler niçin başkan olmasınlar ki

Türk bürokrasisi ve siyasetinde önemli projelere imza atmış şahsiyetlerin bilgi ve birikiminden ülkemiz istifade etmelidir. Hem bürokrasi alanında hem de siyaset alanında çalışmaları ile öne çıkanları ya da "farkındalık" oluşturanları gündeme taşımak gerekir. Bu farkındalığı oluşturanları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da değerlendireceğine inanıyoruz. Başta okuyucularımız olmak üzere siyasi arenada söz sahibi olanlar, üreten insanları layık oldukları yerlere getirmelidirler. Örnek olması anlamında Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'ün kısa yaşam sürecine bakmanın faydalı olacağını düşünmekteyim:
Düzceli olan, Dr. Faruk Özlü'nün uzman ve proje müdürü olarak görev yaptığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Ayrıca yine bu dönemde Türkiye'nin kendi tasarımı olan ilk milli tank "ALTAY", ilk milli insansız hava aracı "ANKA" ve "BAYRAKTAR", ilk milli gemi "MİLGEM" ve yerli otomobil üretimi gibi sayısız projenin yürütülmesinde görev üstlendi. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı yapan Dr. Faruk Özlü, 24 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye'nin 27. başbakanı Binali Yıldırım başkanlığına kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldı. Şu an Düzce belediye başkanı olarak görev yapan Dr. Faruk Özlü, Düzce'nin kalkınması için ekibiyle beraber yoğun bir çalışma içinde önemli projelere imza atmış bulunmaktadır. Başkan Özlü,Düzce için :-Yeşil Şehir- Spor Şehri- Akıllı Şehir- Ulaşım Şehri-Turizm- Kültür Şehri olarak Düzce kentine katkıda bulunmuş ve bulunmaktadır.