RTE çöküyor mu

AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (RTE) İstanbul'da Haliç Üniversitesi'nde "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" programında yaptığı konuşmada "Kadına şiddetle mücadele devlet politikamızdır" dedi...

Acaba öyle mi

Avrupa Konseyi'nin hazırladığı söz konusu sözleşmeyi 11 Kasım 2015'te, İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda 45 ülke ve Avrupa Birliği imzalamışlardı. Sözleşmeyi imzalayan ilk ülke Türkiye olmuştu... Sözleşmeye, imza olayı İstanbul'da gerçekleştiği için "İstanbul Sözleşmesi" de deniyordu.

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Yabancılar, sözleşmenin yeri olarak, belki de hemen hemen her gün gazetelere Türkiye'de, kadınların şiddet sonucu ölümlerine kadar uzanan çeşitli olaylar yansımasının bilinciyle İstanbul'u seçmişlerdi!

24 Kasım 2011'de TBMM'de oy kullanan 247 milletvekilinin 246'sının "kabul", birinin "çekimser" oy kullanması ile sözleşmeyi parlamentosundan geçiren "ilk ülke" Türkiye olmuştu...

Gel gör ki RTE'nin hükümeti 1 Temmuz 2021 itibarıyla kadına karşı şiddetle mücadele amacıyla hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'nden koskoca parlamentoyu dışlayıp resmen çıktı. Bu anayasaya uygun, hukuksal bir karar mıdır

Yabancı basında eleştirilerden ve bazı alaycı tepkilerden geçilmez oldu!

Kadın hakları savunucuları, Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesini siyasal bir hata olarak gördüler!

Ailelerde "kazak(!)" erkeklerin çoğalmasının ve "kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin" önü açıldı. Sanki sözleşmeden çekilmeye inat "bulvar tipi" gazetelerin tüm 3. sayfalarında bu tür haberlerden geçilmez oldu!

RTE bugün pişman olmuş ki sanki tükürdüğünü yalarcasına bu konuşmayı yapıyor. RTE'ye destek için İstanbul'daki AKP'li kadınlar da aynı gün yaptıkları toplantıda "Kadına şiddet insanlığa ihanettir!" dediler. Şiddet anında hangi kadın insanlığı bulabilir ki

'CEK CAK CUK'LU ENFLASYON MU YOKSA

6 Ekim'de bu köşeye şu alıntıları yazmıştık:

RTE, "Enflasyonu yeniden tek haneye düşürerek, gelir dağılımını iyileştirmeyi amaçlıyoruz!" demiş! 2 Ekim 2023.

Bu yıl başka neler demişti

"Yıllık enflasyonun yükselmesi, hayat pahalılığı ile mücadelemizi daha sıkı yapmamızı gerektiriyor. Bu uzun ve sabır isteyen süreçtir. Enflasyonu dize getireceğiz!" 5 Eylül 2023.

"Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz!" 21 Ağustos 2023.

"Enflasyonu tek haneye indireceğiz!" 7 Ağustos 2023.

"Enflasyonu tek haneye düşürme sözü verdi!" 19 Haziran 2023.

Hayrettir! RTE'ye yalanlama, yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi!

Yılmaz, bunları "İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin" kasım ayı olağan toplantısında tüyler ürpertici bir konuşma ile şöyle yalanladı: