İslâm âlemine çağrı

KISACASI
Müslümanlar; mabetlerinizi, şehirlerinizi, hastanelerinizi, yollarınızı, denizlerinizi, çocuklarınızı, sivillerinizi, zenginliklerinizi korumak için denizde, karada ve havada son derece güçlü, caydırıcı ve korkutucu olmak zorundasınız. Caydırıcı olmak için güçlü olmak Kur'an'ın bir emridir. Savaştan en çok nefret edenler Müslümanlardır. Kur'an barış ve beraberce ama onurlu yaşamamızı emreder.
Müslüman ülkeler elbette zenginliklerinin bir kısmını gerekli yere harcamalılar.
Elbirliğiyle, beraberce, vicdanlarının gereğini yerine getirerek. Yoksa çocuklar babasız-annesiz; anne babalar çocuksuz kalırlar.
DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR AYET
Allah İsrailoğullarına ve tüm insanlığa, insan öldürmeyi şöyle yasaklıyor:
"İşte bundan dolayı İsrâiloğulları'na şöyle yazmıştık: "Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur.
Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler." (Maide32)
SORU: Peygamberimiz (sav) geleceği bilir miydi
CEVAP: Mutlak gaybı -bütün geleceği- Allah'tan başkası bilemez.
Ama nısbi -kısmigaybı peygamberler bilebilirler. Bu bilginin kaynağı Yüce Allah'tır ve bu bilgiyi Yüce Allah (cc) Cebrail (as) yoluyla Peygamberine iletir.
Nitekim Hz. Peygamber (sav) geleceğe dair birçok bilgi iletmiştir ve bu bildirdiklerinin hepsi gerçekleşmiştir. Biz buna mucize deriz.
SORU: Kâbe'ye neden