Roller değişti

Bir haftadır konuşulan Fenerbahçe'nin eksiklerinin sahaya negatif yansıdığını gördük. Trabzonspor'un orta sahada iyi yerleşip kanatlardaki hızlı oyuncularına veya defanstan Onuachu'ya uzun pasla oynama planı bu eksikler nedeniyle sahaya kolayca yansıdı. Onuachu tüm eşleşmelerde Fenerbahçe defansına üstünlük sağladı. Samet'in kanatta Visca'ya kolay geçildiği ve bölgeye yaptığı ortada Oosterwolde'nin yanlış pozisyonunu golle cezalandırdı.

Fenerbahçe'nin solda Tadic - Ferdi, sağda İrfan - Osayi ile başarıyla uyguladığı ikili oyunları, Trabzonsporlu oyuncuların kademeli defans anlayışında ilk yarı kaybolup gitti, bir kornerde Zajc'ın direğin yakınından giden şutu dışında Trabzonspor kalesinde etkili olamadı. İlk yarı Dzeko golün hemen sonrasında girdiği pozisyonda geçtiği ıskada olduğu gibi en etkisiz maçlarından birini oynadı.

Fred'le orta sahada azalan enerji, Becao - Djiku ikilisinin hamle üstünlüğü olmayınca, bir türlü kapatılamayan hava kaçıran bir yaraydı 11'de.

İkinci yarı reaksiyon vermesi beklenen Fenerbahçe, üç dakikada iki gol yiyerek beklenenin aksini yaptı. Toparlanmak için kenardan müdahaleye muhtaç haldeki takımı İsmail Kartal izlemekle yetinde. Değişiklik için uzun süre bekleyen Kartal, skor 3-1'ken yaptığı değişiklikler, sahada olanı kötüden iyiye dönüştürmekten uzaktı.

Tadic Fenerbahçe'nin oyun liderlerinden biri. Bu tarz oyuncular şampiyonluk için önemlidir. Fakat böylesine gerilimi ve rekabeti yüksek maçlarda daha önemlidir liderlik. Tadic ilk yüksek gerilimli maçında performans olarak ortalamanın altında kaldı.