Çabasız ataklar

Biz ne izliyoruz diyordum sürekli kendime. zlediğimi size tarif edecek cümleler kurmaya çalışıyordum. Yardımıma maçın spikeri yetişti. Devre bitimine yakın verdiği istatistik, nasıl bir ilk yarı izlediğimizin özetiydi: "Sezon başından bu yana isabetli şut çekilmeyen ilk maç olacak." Oldu da. şte böyle bir zaman boşluğu, ligin kara deliği gibi.

Eşit ölçüde olmasa da bunda iki takımın payı vardı. ki taraf da sahaya aman gol yemeyeyim formasını kuşanıp çıkmıştı. Trabzonspor atak oynamasa da Karagümrüklü futbolcuların hataları sonucu pozisyonlar buldu. Çabasız gelişen bu ataklar, gelişi güzel sonuçlandı. Haftada üç beş Avrupa liglerinden maç izleyen biri, Trendyol Süper Lig maçı izlediğinde hemen şunu fark eder. Burası kendini temas olmadığı halde yere atan futbolcular diyarı. Ve kendini atanın artistik hareketinden veya can yakan bağırmasından etkilenip buna faul düdüğü öttüren hakemler. Bol bol bunu izledik yine. Epeyce de karşılıklı top kaybı.

Belli ki ne hakem eğitmenleri hakemlerine, beyler bunu yemeyin artık diyor ne de teknik adamlar kendini yere atıp haksız kazanç elde eden bizdendir. Etrafa döke saça onca sorunu konuşulan ligimizin en önemli sorunlarından biridir bu. Öyle ki izleyene artık rahatsızlık veren boyutta. Abdullah